Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Adventni venec (foto: Rok Mihevc)
Adventni venec

Adventne spodbude 2014

| 30.11.2014, 08:11

Z letošnjimi adventnimi spodbudami želimo med nami splesti mrežo molitve in dobrih del, ki bo močnejša kot vsa socialna omrežja, ki danes prednjačijo. Ker so le ta privlačna, si bomo pomagali tudi z njimi – tako, da bo spodbuda dana tudi tam in tako, da si bomo sposodili nekaj njihovega izrazoslovja: „všečkali“ bomo in „tvitali“ oziroma „čivkali“. Sicer pa boste tudi letos adventne spodbude vsak dan našli na naši spletni strani, od vas so oddaljene samo en klik na adventni venček v desnem stolpcu.

Predvsem pa bi si želeli, da bi vsak med nami v sebi začutil hvaležnost za vse, kar nam je podarjeno, kar nas obdaja in tisto, kar smo si prislužili ter to širili med vse ljudi. Povezali se bomo v molitvi in dobrih delih, zato vas vabimo, da ste vsak dan z nami. Adventne spodbude boste vsak dan našli na naši spletni strani (kliknite na adventni venček v desnem stolpcu), pa tudi twiterju in facebooku.

Ob prvi adventni svečki

Ta teden bo naše vodilo misel iz evangelija prve adventne nedelje. V Markovem evangeliju beremo: „Pazite, čujte in molite! Zakaj ne veste, kdaj pride čas.“ (Mr 13, 33)

1. dan - 1. adventna nedelja, 30. november 2014

Kaj v današnjem času zmoti mojo čuječnost? Kaj me odtegne od konkretnih bližin – moža, žene, otrok, Boga? Nedelja je Gospodov dan, zato si vzemimo čas za sveto mašo in družino. Če ste veliko na facebooku, v knjigi obrazov, potem poskrbite, da boste danes namesto neznanih ali virtualnih prijateljev, utrjevali prijateljsko vez med svojimi najdražjimi – pojdite na družinski sprehod, ne glede na vreme. Zvečer pa se povežimo v molitvi in prošnji za povezanost in srčnost v naših družinah.

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...