Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Med prijatelji je lepo (foto: Izidor Šček)
Med prijatelji je lepo

20 let: Spomini poslušalcev

| 27.11.2014, 07:37

Radio je, če so poslušalci. Radio Ognjišče jih ima, okrog 65.000, ki so redno z nami. Koliko jih posluša naš radijski glas občasno, ko ga ujamejo v avtomobilu, po domovih drugih ali kot drugod, pa je skoraj nemogoče presoditi, kaj šele prešteti. Za radio, kot vsako drugo organizacijo, je pomembno, da ljudje v njej vsaj okvirno vedo, kdo in koliko jih je, ki se zanimajo za njihovo delo, komu koristi in kaj ljudje od njih pričakujejo.

Marsikatero mnenje si radijski sodelavci izmenjamo s poslušalci na srečanjih ob različnih priložnostih, saj že vse od začetka strmimo k pripravi tudi zunanjih javnih prireditev, kjer si s poslušalci lahko sežemo v roke in se pogledamo v obraz ter tako šele dobro odkrijemo, kdo vse so tisti, ki se zanimajo za naše besede, izrečene v eter. Ob jubileju pa je še dodatna priložnost za povratno informacijo, zato smo v nekaj urah ob telefonskih pogovorih z naključnimi poslušalci, ki so nas poklicali, izvedeli marsikaj zanimivega, o njihovih spominih, povezanih z radiem, o njihovih pripombah in pohvalah na račun našega dela.

»Ko poslušam radio Ognjišče, sem boljše volje.«

Smo radio, za katerega tudi poznavalci iz marketinškega sveta pravijo, da imamo poseben odnos s svojimi poslušalci. Vedno smo si želeli bolj osebnega stika, ko bi naš radijski glas imel tudi obraze in za njimi zgodbe življenja, s katerimi se srečujemo, tako mi »radijci« kot naši poslušalci. Med temi, ki so redno z nami je tudi poslušalka iz Iga, ki je na vprašanje, koliko časa nas že pozna odgovorila: »Joj, kaj pa vem. Ne spominjam se več. Vem samo, da sem vesela, da ga imamo, ker je drugačen od drugih. Ko poslušam radio Ognjišče, postanem boljše volje.« Kaj ni to lepa pohvala, na katero smo lahko ponosni?

Ne samo poslušalka, gospa iz Iga je tudi obiskovalka radijskih počitnic, ki so po dobri organizaciji, po animacijah in dobro izbranih počitniških krajih, zdaj že znane in je glas o njih že dospel v deveto vas. Na vprašanje, kako vplivamo na njeno življenje, je odgovorila, da je v našem programu dobila veliko koristnih spodbud in nasvetov, od koristnih nasvetov za vzgojo svojih otrok in tudi, kako biti boljši, bolj svetal in odprt človek do vseh.

Hvala poslušalki iz Iga za njene prijazne besede. Nanjo in na vseh ostalih 16.000 PRO - jevcev, prijateljev radia Ognjišče, ki so naši, še posebej zvesti spremljevalci, smo ponosni in jim hvaležni za vse dobro, ki ga o nas in o našem delu, nosijo v sebi ter ga razširjajo tudi med druge.

Kdo so naši poslušalci?

Vemo, da so vseh generacij, največ pa jih je v starosti nad 35 let. Ni jih malo, ki so ob našem radiu dozorevali, najprej komaj nekaj letni ob otroških oddajah, šli pozneje skozi mladost ob študentskih oddajah in so danes, morda že vpeti v svoje delo, poslušalci resnejših, informativnih vsebin. Koliko spominov se je nabralo v dveh desetletjih, tudi povezanih z radiem. Radi slišimo mnenja poslušalcev, ki so kompas pri odkrivanju smeri, kako in kam naprej. Do mnenj pa ni tako lahko priti. In, brez skrbi, smo slišali tudi pripombe, ki smo jih skrbno zapisali in bomo govorili o njih in jih upoštevali pri prihodnjem ustvarjanju radijskega glasu. Hvala, ker poveste, kaj je dobro in kaj bi lahko bilo še boljše. Hvala, ker ste z nami.

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...