Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Franci Trstenjak (foto: Izidor Šček)
Franci Trstenjak

20. gala koncert Radia Ognjišče

| 04.11.2014, 08:27

28. novembra bo Radio Ognjišče star 20 let in prav toliko je tudi gala koncertov. Za vsako leto - en koncert. Jubilejni 20. gala koncert bo v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma. Prva predstava bo ob 15.00, druga ob 19.00, slednjo bomo tudi neposredno prenašali v našem programu.

Skozi koncert se bo predstavila skoraj celotna mozaična podoba izbora glasbe za radijski program. Slišali bomo slovensko popevko, pa tudi narodnozabavne melodije. Svetu opere se ni mogoče izogniti, pa tudi delež sakralne glasbe mora biti navzoč na 20. gala koncertu. Prvič bo na našem koncertnem odru raper, pa tudi violinist ob spremljavi pihalnega orkestra. Za gledalce v dvorani bo praznični čar ustvarila tako baletna točka, kakor tudi sama scena, ki jo bodo pripravili mojstri scene in luči Cankarjevega doma ter mojster cvetja Janez Seliškar.

Sicer pa naj imena glasbenih gostov povedo več, kaj se lahko pričakuje na gala koncertu:

Nuška Drašček
Nuša Derenda
Eva Černe
Štefica Stipančević
Pia Brodnik
Branko Robinšak
Manca Izmajlova
Benjamin Izmajlov
Eroika
Trkaj & Patricija Selan
Zbor sv. Nikolaja Litija
Orkester slovenske policije

Nastopajoči na 19. gala koncertu
Nastopajoči na lanskem 19. gala koncertu © Rok Mihevc

Vstopnice za 20. gala koncert Radia Ognjišče (parter in 1. balkon po 20 €, 2. balkon po 15 €) so na voljo:

  • v tajništvu Radia Ognjišče na Štuli 23 v Šentvidu nad Ljubljano od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro;
  • po telefonu 01 512 11 26 in pri poštnem pošiljanju se prišteje še vrednost poštnine;
  • na blagajni Cankarjevega doma v Ljubljani,
  • na Petrolovih bencinskih servisih

Veselimo se srečanja z vami!

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...