Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup

VIDEO in FOTO: Ritem srca 2014 - Za teboj Gospod!

| 23.10.2014, 22:28

Nocojšnji večer Ritma srca je prinesel veliko lepega. Najprej rojstvo devetih novih duhovnih pesmi, prav tako pa tudi mladostno veselje vere, ko je polna športna dvorana Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano valovala v slavljenja Boga.

V prvem delu festivala je nastopilo devet izvajalcev z devetimi novimi duhovno ritmičnimi popevkami. Uživali smo ob vseh. A cilj festivala je bilo izbrati tisto, ob kateri bo ritem srca za nas najlepši:. Izbrati "naj pesem" festivala. In to je letos postala pesem Za teboj Gospod!, ki jo je zapel Klemen Jager.

V izbor te naj skladbe so se z SMS glasovanjem lahko vključili tako poslušalci pred radijskimi sprejemniki kot občinstvo v dvorani.

Klemen Jager
Klemen Jager © Rok Mihevc

Vsi sodelujoči izvajalci so se pretekle tedne večkrat srečali na pripravah za festival ter na snemanjih oddaj, se pri tem dobro spoznali in se imeli lepo, rodila pa so se že tudi spontana sodelovanja med njimi... Zato se vsi prav dobro zavedajo, da je tekmovanje za naj pesem postranskega pomena, pa vendar daje večeru nekaj dodatne napetosti in adrenalina, zato ga ohranjamo. A glas stroke so bili nocoj kar izvajalci sami. Tokrat so oni oddali glas za tistega kolega oziroma kolegico, ki jih je najbolj prepričal. En glas pa je prispevalo občinstvo prek poslanih SMS-ov.

Franci Rotar
Franci Rotar © Rok Mihevc

Andrej Jerman
Andrej Jerman © Rok Mihevc

Borut Skočir
Borut Skočir © Rok Mihevc

Tina Kadunc Tiana
Tina Kadunc Tiana © Rok Mihevc

Sara Selan
Sara Selan © Rok Mihevc

Irena Premrn
Irena Premrn © Rok Mihevc

Projekt Canta
Projekt Canta © Rok Mihevc

Petra Gorše
Petra Gorše © Rok Mihevc

V slavilnem delu letošnjega festivala Ritem srca je oder zasedel bend, ki so se mu pridružili letošnji izvajalci, hkrati pa se mu je na sosednjem odru pridružil 90-članski Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič. Skupaj s polno dvorano je odmevala doživeta slava Bogu.

Slavljenje
Slavljenje © Rok Mihevc

Več video in foto utrinkov na festivalski strani!

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...