Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec

Ojstra kosa, mrzla rosa

Slovenija | 20.10.2014, 21:00

Konec septembra je v Križah potekalo območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Gorenjske. Nekaj odlomkov s prireditve je prinesla oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te.

Na njem so se predstavile skupine, ki delujejo znotraj Območnih izpostav Tržič, Kranj in Jesenice. V oddaji smo predstavili odlomke s prireditve, ki je potekala pod okriljem Javnega Sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Tržič in na kateri se je predstavilo 15 skupin s tremi pesmimi ali vižami.

Na srečanju so nastopili pevci in godci KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, Žan Eržen ter mlajši pevci in starejše pevke iz Otroške folklorne skupine Podkuca, KD Dobrava Naklo, pevska skupina Šestica, FS DU Naklo, Ani Rehberger in Francka Rozman iz DU Cerklje, pevska skupina Klasje KD Folklora Cerklje, pevke ljudskih pesmi KD FS Karavanke Tržič, Živa in Vid Knific ter pevci in godci KD Jerbas Tržič, pevska skupina Bodeče neže in Kranjski furmani iz AFS Ozara Kranj ter Murnovi godci in pevci iz Selške doline.

Vabljeni k poslušanju oddaje.

Slovenija, Radijski utrip, Oddaje
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...