Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Tanja Dominko

Ojstra kosa, mrzla rosa

20.10.2014, 21:00

Konec septembra je v Križah potekalo območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Gorenjske. Nekaj odlomkov s prireditve je prinesla oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te.

Na njem so se predstavile skupine, ki delujejo znotraj Območnih izpostav Tržič, Kranj in Jesenice. V oddaji smo predstavili odlomke s prireditve, ki je potekala pod okriljem Javnega Sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Tržič in na kateri se je predstavilo 15 skupin s tremi pesmimi ali vižami.

Na srečanju so nastopili pevci in godci KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, Žan Eržen ter mlajši pevci in starejše pevke iz Otroške folklorne skupine Podkuca, KD Dobrava Naklo, pevska skupina Šestica, FS DU Naklo, Ani Rehberger in Francka Rozman iz DU Cerklje, pevska skupina Klasje KD Folklora Cerklje, pevke ljudskih pesmi KD FS Karavanke Tržič, Živa in Vid Knific ter pevci in godci KD Jerbas Tržič, pevska skupina Bodeče neže in Kranjski furmani iz AFS Ozara Kranj ter Murnovi godci in pevci iz Selške doline.

Vabljeni k poslušanju oddaje.

Rok Gregorčič, Tadej Pagon, Janez Pavel Šuštar, Janez Meglen (photo: Rok Mihevc) Rok Gregorčič, Tadej Pagon, Janez Pavel Šuštar, Janez Meglen (photo: Rok Mihevc)

Cerkev v Sloveniji dobila štiri nove duhovnike

»Vsak nov duhovnik je za Cerkev vir veselja in znamenje upanja, da nam Gospod daje duhovnih poklicev in da so še tisti, ki slišijo Božje povabilo in nanj odgovorijo,« pravi predsednik Slovenske ...

Osrednja drzavna proslava na predvecer dneva drzavnosti. Predsednik republike Borut Pahor. (photo: Jure Makovec/STA) Osrednja drzavna proslava na predvecer dneva drzavnosti. Predsednik republike Borut Pahor. (photo: Jure Makovec/STA)

Slovenci obeležujemo dan državnosti

Praznujemo dan državnosti. Osrednja slovesnost ob prazniku je bila sinoči na ljubljanskem Kongresnem trgu. Pred proslavo sta potekali slavnostni seji državnega zbora in državnega sveta, predsednik ...

Novomašniki 2022 (photo: Rok Mihevc) Novomašniki 2022 (photo: Rok Mihevc)

To so letošnji novomašniki

V Sloveniji imamo letos štiri novomašnike, trije so iz ljubljanske nadškofije, eden pa iz novomeške škofije. To so: Janez Pavel Šuštar, Rok Gregorčič, Tadej Pagon in Janez Meglen. Kako so slišali ...