Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup

Vabljeni na Ritem srca 2014

Radijski utrip | 22.10.2014, 07:29

Jutri, v četrtek, 23. oktobra, se bo ob 19.30 v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, začel letošnji festival duhovno ritmične glasbe Ritem srca. Na njem bo mogoče slišati devet novih duhovno ritmičnih skladb.

Do finalnega nastopa na festivalu Ritem srca je vodila pot skozi tri predizbore na srečanjih Stična diha. Potekali so v Slovenj Gradcu, Škofji Loki in Vipavi. Nastopajoči so se nato pomerili na polfinalnem izboru, na katerem so občinstvo v dvorani in strokovna žirija za finalni nastop izbrali naslednje izvajalce in pesmi:

Sara Selan (žirija in občinstvo),

Irena Premrn (žirija in občinstvo),

Franci Rotar (žirija),

Klemen Jager (žirija),

skupina Canta (žirija) in

Borut Skočir (žirija).

Festivalska komisija pa je na finalni nastop povabila še:

Tino Kadunc - Tiano,

Petro Gorše in

Andreja Jermana.

„Festivalu bo sledil mladosten koncert slavilne in meditativne glasbe. Pevcem se bo pridružil 80 članski zbor. Nekaj pesmi smo prav za to priložnost prevedli in besedila bodo predvajana na platno, skratka vse je pripravljeno, da vsa dvorana poje slavi in moli v en glas,“ je zapisal vodja projekta Ritem srca Tadej Sadar.

Festivalsko dogajanje lahko spremljate tudi na spletni strani festivala: http://festival.ognjisce.si/

Radijski utrip
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...