Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Umestitev novega ljubljanskega nadškofa bo 23. novembra

Slovenija | 09.10.2014, 16:08

Z nadškofije Ljubljana so sporočili, da se je novoimenovani nadškof metropolit, p. Stane Zore danes prvič odkar je bil imenovan za ljubljanskega nadškofa oglasil na nadškofiji. Tam se je srečal sodelavci na ordinariatu in z arhidiakoni. Ogledal si je tudi prostore, kjer bo delal in bival.

Kot je sporočil nadškofijski tajnik, Boštjan Prevc se je nadškof Zore ob tej priložnosti srečal tudi z odborom za pripravo slovesnosti posvečenja in umestitve. Dogovorili so se, da bo škofovsko posvečenje na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, v nedeljo, 23. novembra 2014, ob 15. uri v ljubljanski stolnici.

"Sodelavci na nadškofiji obljubljamo novemu nadškofu svojo pomoč, podporo in molitev," so sporočili in dodali, da vabijo vse duhovnike, redovnike in redovnice, pa tudi druge vernike, da novemu nadškofu izrazijo podporo s številčno udeležbo pri škofovskem posvečenju.

V petek, 10. oktobra 2014, bo ob 12.00 v prostorih Nadškofije Ljubljana (Ciril-Metodov trg 4, Ljubljana) tiskovna konferenca novega ljubljanskega nadškofa Staneta Zoreta. Nadškof bo predstavil sporočilo za javnost in odgovarjal na vprašanja medijev.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.