Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Tanja Dominko
Kredarica (foto: Matjaž Maležič)
Kredarica

Dobro delo dobro dene v avgustu kar dvakrat!

05.08.2014, 14:21

Tradicionalno se vsakega 20. v mesecu odpravimo k ljudem - med naše poslušalce kot tudi neposlušalce. Na terenu poiščemo nekaj dobrih zgodb, hkrati pa v Mercatorju iz vsakokratnega območja skupaj z vami napolnimo čimveč vozičkov za 8 družin v stiski, ki nam jih predlaga krajevna Karitas.

V avgustu se bomo odpravili v gore, natančneje na Kredarico. Iz doline se bomo odpravili že v torek, 19. avgusta, zato si tisti, k boste z nami oba dneva, pravočasno rezervirajte prenočišče: Triglavski dom na Kredarici: (04) 531 28 64, 040/620 781

Torkov večer na 2515 metrih bomo obarvali planinsko - tako s petjem kot z besedo. Naslednji dan, v sredo 20. avgusta, bo ob 11. uri slovesna žegnanjska maša, ki jo bo daroval nekdanji dolgoletni dovški župnik France Urbanija.

Istega dne bomo tudi v Hipermarketu Mercator Primskovo. Med 15. in 18. uro bomo radijci v prepoznavnih majicah skušali nagovoriti naključne kupce, da v svoje košarice vržejo še priboljšek več za eno od konkretnih osmih družin v stiski, ki bo vesela prav vsake malenkosti. Se vidimo?

Na Triglav
Na Triglav © Matjaž Maležič

Sicer pa bomo v avgustu bomo dobrodelni kar dvakrat. Da dobro delo dobro dene bomo rekli tudi 31. avgusta na Čarobnem dnevu v Arboretumu Volčji potok, kjer se vedno veliko dogaja. Vstop je možen s prijavo prek spleta: http://www.carobnidan.si/ ali na kraju samem. Ena vstopnica (6,5 €) velja za vso družino.
Tudi Radio Ognjišče bo tam. Tik pred začetkom novega šolskega leta bomo starše in njihove otroke prosili, naj s seboj prinesejo šolske potrebščine: zvezke, barvice, tempera barvice, flomastre, voščenke, ravnila, copate in šolske torbe, … za otroke, ki živijo v skromnih razmerah. Prinesejo lahko tudi lepo ohranjene, delujoče, cele igrače.

Pridite na Čarobni dan in storite dobro delo za male šolarje in zase. Ker dobro delo dobro dene! Videli nas boste nekje blizu vhoda v park, kjer boste lahko prinešene stvari čimprej oddali in potem sproščeno spremljali pester program, ki ga organizatorji pripravijo vsakič ob začetku šolskega leta… Dobrodošli!

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Dobro delo dobro dene

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc) Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)

Novinarji in resnica, izkušnja dr. Jožeta Možine

Na god zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega, se katoliški novinarji še posebej zavemo, kako pomembno je javnosti posredovati resnico. A žal imajo nekateri novinarji s tem težave, saj so ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...