Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Cerkev na Slovenskem zbrala več kot 645.000 evrov za Balkan po poplavah

Slovenija | 03.07.2014, 17:50

Slovenske župnije so nabirke zadnje majske in prve junijske nedelje namenile za odpravljanje posledic hudih poplav, ki so spomladi prizadele Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Verniki so v dobrodelni akciji, katere pobudnik je bila Slovenska škofovska konferenca, darovali 239.919,61 evra. Polovico denarja bo prejela nadškofija Sarajevo, polovico nadškofija Beograd, ki bosta s tem pomagali žrtvam naravne nesreče.

"Finančna sredstva, ki so jih zbrale slovenske župnije v akciji Slovenske škofovske konference, se umeščajo v sklop humanitarne pomoči, ki jo je Cerkev na Slovenskem prek Slovenske Karitas takoj v prvih dneh po katastrofi posredovala na najbolj prizadeta območja v sodelovanju s Karitas v Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Na te predele je Karitas poslala 22 kontejnerjev pomoči, več kot 230 ton oziroma več kot 415 palet večinoma s hrano in higienskimi pripomočki. Pošiljke so vsebovale tudi pralne stroje, čistila, vodo ter razno orodje za odstranjevanje in čiščenje naplavin. Skupna ocenjena vrednost materialne pomoči Karitas je znašala 164.500 evrov, finančna pomoč pa 241.461,11 evra," je povedal generalni tajnik Slovenske škofovske konference, pater Tadej Strehovec.

Slovenski škofje so se ob tej priložnosti zahvalili vsem, ki so velikodušno zbirali pomoč in organizirali prostovoljno delo za prizadeta območja.

Vir: Katoliška Cerkev

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...