Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik

Naša gostja je bila Evropska zdravnica leta Antonija Poplas Susič

Slovenija | 30.05.2014, 12:54

Evropsko združenje zdravnikov družinske medicine Wonca je naziv Evropskega zdravnika leta letos podelilo slovenski družinski zdravnici, strokovni direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana Antoniji Poplas Susič. Nagrado so podelili četrtič, pred njo so jo prejeli zdravniki iz Velike Britanije, Španije in Grčije. Poplas Susičevo smo gostili v oddaji Naš gost.

Evropsko Združenje zdravnikov družinske medicine vsako leto podeli nagrado za evropskega zdravnika leta, imenovano 5-star doctor award, pojasnjujejo v Združenju zdravnikov družinske medicine. Z imenovanjem za evropsko zdravnico leta se je Poplas Susičeva uvrstila tudi v izbor svetovnega zdravnika leta, ki bo razglašen leta 2016 na konferenci svetovnega združenja zdravnikov družinske medicine v Riu de Janeiru.

Nagrada je namenjena promociji globalnega razvoja družinske medicine, povezovanja in partnerstva, pojasnjujejo v združenju. Kandidate predlagajo nacionalna združenja. Wonca kandidate oceni po številnih merilih združenja ter se odloči, kateri je najboljši.

Poplas Susičeva je družinska zdravnica v ZD Ljubljana, že 15 let tudi poučuje študente medicine. Sodelovala je pri več mednarodnih raziskovalnih projektih s področja tveganega pitja alkohola in je uveljavljena raziskovalka na mednarodnem področju družinske medicine.

V preteklosti je bila svetovalka ministra za zdravje, leta 2011 je uvedla pilotni projekt referenčnih ambulant družinske medicine, ki je v zadnjih letih zaživel v mnogih ambulantah družinske medicine po Sloveniji.

Vabljeni k poslušanju Naše gostje.

Slovenija, Radijski utrip, Oddaje
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...