Jure Sešek
Miha Močnik
Tanja Dominko
30.05.2014, 12:54

Naša gostja je bila Evropska zdravnica leta Antonija Poplas Susič

Evropsko združenje zdravnikov družinske medicine Wonca je naziv Evropskega zdravnika leta letos podelilo slovenski družinski zdravnici, strokovni direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana Antoniji Poplas Susič. Nagrado so podelili četrtič, pred njo so jo prejeli zdravniki iz Velike Britanije, Španije in Grčije. Poplas Susičevo smo gostili v oddaji Naš gost.

Evropsko Združenje zdravnikov družinske medicine vsako leto podeli nagrado za evropskega zdravnika leta, imenovano 5-star doctor award, pojasnjujejo v Združenju zdravnikov družinske medicine. Z imenovanjem za evropsko zdravnico leta se je Poplas Susičeva uvrstila tudi v izbor svetovnega zdravnika leta, ki bo razglašen leta 2016 na konferenci svetovnega združenja zdravnikov družinske medicine v Riu de Janeiru.

Nagrada je namenjena promociji globalnega razvoja družinske medicine, povezovanja in partnerstva, pojasnjujejo v združenju. Kandidate predlagajo nacionalna združenja. Wonca kandidate oceni po številnih merilih združenja ter se odloči, kateri je najboljši.

Poplas Susičeva je družinska zdravnica v ZD Ljubljana, že 15 let tudi poučuje študente medicine. Sodelovala je pri več mednarodnih raziskovalnih projektih s področja tveganega pitja alkohola in je uveljavljena raziskovalka na mednarodnem področju družinske medicine.

V preteklosti je bila svetovalka ministra za zdravje, leta 2011 je uvedla pilotni projekt referenčnih ambulant družinske medicine, ki je v zadnjih letih zaživel v mnogih ambulantah družinske medicine po Sloveniji.

Vabljeni k poslušanju Naše gostje.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Radijski utrip, Oddaje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Vodstvo slovenskih kapucinov (photo: Slovenski kapucini) Vodstvo slovenskih kapucinov (photo: Slovenski kapucini)

Kapucini izvolili novo vodstvo

Slovenski bratje kapucini, zbrani na 16. provincijskem kapitlju v Kančevcih, so včeraj izvolili novo vodstvo province. Za provincialnega ministra je bil izvoljen br. Vlado Kolenko, za ...