Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
msgr. Franci Trstenjak (foto: Izidor Šček)
msgr. Franci Trstenjak

Vabljeni k spremljanju prazničnega programa na Radiu Ognjišče

Slovenija | 17.04.2014, 01:38

Za nami je deveti radijski misijon, z misijonskimi govori patra Marka Rupnika smo se utrjevali v življenjski drži: OSTATI V KRISTUSU, ki nam zagotavlja svobodo in ki nam pomaga k njeni uresničitvi. S pomočjo besed patra Marka smo lahko spoznali hudo zmoto današnjega časa, ko se individuum postavlja v središče dogajanja in se vse vrti okoli njega, namesto da bi bila v središču oseba, ki želi in hoče biti z drugo osebo v odnosu, v srečevanjih, v občestvu. Živa in zdrava občestva so in morajo biti naša sedanjost in naša prihodnost. Potrebna pa je seveda zasidranost v Kristusu, ki nas je odrešil.

Misijon, čeprav se je formalno končal pred tednom, se nadaljuje, če želimo in če hočemo ostati v Kristusu. In z dneva v dan se je potrebno izročati Kristusu in ga prositi pomoči, da v Njem ostanemo in z Njim mislimo, govorimo in delamo. In to naj bo izziv tudi letošnjega obhajanja velikonočnih praznikov.

Pri tem vam želi biti v pomoč program Radia Ognjišče. Še posebej vsem, ki ne morejo oz. ne morete v domačo cerkev, v kateri naj bi se množično zbirali verniki oltarnega občestva v četrtek, petek in soboto ter seveda na veliko noč. Vabim vas k spremljanju in sodelovanju pri neposrednih prenosih svetih bogoslužij.

V četrtek bo ob 9.00 prenos krizmene maše iz ljubljanske stolnice.

V četrtek, petek in soboto zvečer bodo naši mikrofoni v župnijski cerkvi sv. Antona na Viču v Ljubljani. V četrtek in petek ob 19.00, v soboto ob 20.00. Na veliki petek bo uri Jezusove smrti, ob treh popoldan, v programu Radia Ognjišče pobožnost križevega pota. Na veliko noč bo prenos praznične svete maše v sodelovanju z radijem Slovenija ob 10.00.

Ob prenosih, pri katerih boste lahko sodelovali z molitvijo in pesmijo, bo seveda še veliko drugih programskih vsebin, ki bodo uglašene na posamezne dneve svetega tridnevja. Vabljeni k poslušanju in hkrati bodite naprošeni, da vabilo k poslušanju prazničnega programa Radia Ognjišče posredujete naprej - svojim sorodnikom, prijateljem in znancem. Še posebej pa vas prosim, da pomagate bolnim in ostarelim poiskati na sprejemnikih frekvenco Radia Ognjišče.

Natančnejše podatke o našem programu pa najdete na strani sporeda.

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...