Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Festival (foto: ARO)
Festival

Nastopili bodo mladi iz vse Slovenije

| 08.04.2014, 14:20

Radio Ognjišče je kot dolgoletni soorganizator festivala Ritem Duha že dokazal, da mu ni vseeno za dobrobit mladinske pastorale in duhovno ritmične glasbe. Zaradi nerazumevanja smo se sicer morali odpovedati imenu Ritem Duha, ki je postalo zaščitni znak za tisto nekaj, kar se na tem področju dogaja v Sloveniji in na kar smo vsi skupaj lahko ponosni. Toda, če je ime ostalo na neki polici, kjer se na njem nabira prah, pa sama ideja festivala živi naprej.

Tako se bo jutri, v sredo 9. aprila, v dvorani zavoda svetega Stanislava v Ljubljani odvijal polfinalni večer, na katerem se bo predstavilo devet izvajalcev, ki so se predhodno izkazali na treh večerih, ki smo jih skupaj s SKAM-om poimenovali »Stična diha«. Tako bodo z nami: Franci Rotar, Monika Kovše, Eva Bohinc in Maruša Krmelj, Klara Vučko, Klemen Jager, Sara Selan, Irena Premrn. Borut Skočir in Projekt Canta pa prihajata na povabilo organizatorjev.

Glasbeno molitveni večer

Večer smo poimenovali "Glasbeno molitveni večer", saj želimo celotnemu dogajanju dati pečat duhovnosti, ki pa bo seveda zelo "mladinska", za kar bo poskrbel Stična bend in gost, Gregor Čušin. Za vzdušje pa pripravljamo tudi poseben ambient z lučmi in video ozadjem.

Veseli nas, da je zanimanje veliko in so svoj prihod že napovedale mladinske skupine iz vse Slovenije.Skratka, pridite in poglejte tudi vi!

Več na http://festival.ognjisce.si/

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...