Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: CTV)
Papež Frančišek

Papež prejel vabilo iz Sarajeva, razprava tudi o potovanju v Južno Korejo

Svet | 22.01.2014, 17:06

Papež Frančišek bo letos avgusta morda obiskal Južno Korejo. Tako je po poročanju Slovenskega uredništva Radia Vatikan v pogovoru z novinarji zatrdil tiskovni predstavnik Svetega sedeža p. Federico Lombardi.

Povedal je, da je možnost omenjenega mednarodnega apostolskega potovanja v Južno Korejo v fazi preučevanja. Sredi avgusta je v tej državi namreč predvideno veliko srečanje mladih Azijcev. Poleg tega je p. Lombardi povedal, da je sveti oče prejel povabilo iz Sarajeva, glede katerega pa še ni bila sprejeta nobena odločitev. Prav tako je prispelo povabilo za obisk Šrilanke in Filipinov, ki ga v Vatikanu preučujejo, vendar ni na programu za leto 2014.

V preteklih dneh je vatikanski tiskovni predstavnik sicer potrdil tudi, da bo prihodnjega 27. marca papež Frančišek v Vatikanu v avdienco sprejel ameriškega predsednika, Baracka Obamo. To bo njuno prvo srečanje.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...