Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik

VIDEO: Papež Frančišek katehumenom: On vas nikoli ne bo izdal

Svet | 23.11.2013, 17:26

Na vigilijo sklepa Leta vere se je papež Frančišek srečal s katehumeni. Sprejel je 35 kandidatov za katehumenat na vhodu v baziliko sv. Petra ter jim v skladu z obrednikom uvajanja odraslih v krščanstvo zastavil vprašanja po imenu, kaj želijo od Božje Cerkve in kaj pričakujejo od krščanske vere. Navzočih je bilo približno 500 katehumenov iz 47-ih držav in petih celin, ki so jih spremljali njihovi katehisti. Papež je vsakemu posebej izročil evangelij, v nagovoru pa se osredotočil, da morajo katehumeni prisluhniti Jezusu, se z njim srečati ter hoditi za njim.

Papež Frančišek je pred sklepom Leta vere v baziliki sv. Petra katehumenom in vsem zbranim dejal, da bo na poti katehumenata veliko težav ampak „vera nam da gotovost, da je Bog z nami in da nismo nikoli sami“.

„Dragi katehumeni. Danes začenjate pot katehumenata. Želim, da bi jo prehodili z velikim veseljem in v gotovosti, da vas podpira vsa Cerkev, ki gleda na vas z velikim zaupanjem. Marija, ki je popolna Jezusova učenka naj vsa spremlja. Lepo je, da jo čutite, kot svojo mater v veri. Vabim vas, da ohranite navdušenje prvega trenutka, ki vam je odprl oči k luči vere in spominjajte se tega kot učenec, ki ga je ljubil Jezus, torej dneva in ure, ko ste se prvič srečali s Kristusom in z njim vstali. Naj ta Kristusov pogled ostane na vas. Tako boste zmeraj gotovi, da je Gospodova ljubezen večna in zvesta. On vas nikoli ne bo izdal,“ je zbranim dejal papež Frančišek.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...