Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Umrl nekdanji direktor papeškega zbora Sistina

Svet | 11.11.2013, 20:04

Umrl je nekdanji direktor papeškega cerkvenega zbora Sistina, kardinal Domenico Bartolucci. Star je bil 96 let. Papež Frančišek ga je opisal kot slovitega skladatelja in glasbenika, ki je svojo dolgoletno poslanstvo opravljal predvsem prek sakralne glasbe, ki se rojeva iz vere in izraža vero.

Sveti oče se s hvaležnostjo spominja bogatega dela kardinala Bartoluccija, ko je še bil direktor zbora Sistina, ter njegovega modrega vrednotenja dragocenega zaklada, ki ga predstavlja polifonija, namenjena dvigovanju src v hvalnico Bogu. Sveti oče za pokojnika zagotavlja gorečo molitev h Gospodu, da bi na priprošnjo Device Marije sprejel tega velikodušnega služabnika in človeka Cerkve v večno slavo in mir. Njegovim svojcem in vsem žalujočim je izrazil sožalje.

S smrtjo kardinala Bartoluccija kardinalski zbor šteje 200 kardinalov. Od teh je 109 kardinalov volivcev.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.