Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Dr. Stane Granda (foto: Izidor Šček)
Dr. Stane Granda

Granda prepričan, da gre v PS za dogovorjeno igro

Slovenija | 05.10.2013, 09:52

Minuli teden je bil politično zelo pester. SDS je vložila interpelacijo zoper ministra za finance Uroša Čuferja, NSi išče podporo za zagovor notranjega ministra Gregorja Viranta, v PS pa so, po potrditvi Zorana Jankoviča, da se želi ponovno zavihteti na vrh stranke, kongres stranke kar prestavili. O slednjem dogajanju je dr. Stane Granda za oddajo "Spoznanje več, predsodek manj" na Radiu Ognjišče dejal, da gre za v naprej dogovorjeno igro.

Vtis imam, da gre v tem primeru za dogovorjeno in v naprej načrtovano igro, je zadnje dogodke v Pozitivni Sloveniji komentiral profesor Granda. Zmotilo ga je tudi to, da se je ljubljanski župan za kandidatur odločil po srečanju s sodelavci in poslanci stranke. "Potem pa so ti isti ljudje premaknili kongres. Oprostite, tukaj so neke čudne zadeve, nisem toliko pameten, kakšne igre se gredo"

Tudi oster odziv vodje PS Alenke Bratušek na Jankovičevo napoved kandidature se mu zdi zaigran. "Tukaj so igre zelo naštudirane, nekaj se kregajo, pa spet ne, kot bi bilo vse lepo vnaprej dogovorjeno. Nekaj se moramo zavedati, da stranke PS in vseh njenih politikov ne bi bilo, če ne bi bilo gospoda Jankoviča in on se tega zelo dobro zaveda. Ko bo on dvignil roko, se bo ta stranka sesula."

Prepričan je, da so v ozadju zelo močni politični strategi, ki so do sedaj vse natančno analizirali, predvideli so tudi odzive ljudi. "S tem, ko se mediji ukvarjajo z Jankovičem, se od zadaj dogajajo druge stvari, ki so veliko bolj nevarne za nas. Mislim predvsem na razne davke."

V nadaljevanju oddaje je Granda odgovarjal na vprašanja poslušalk in poslušalcem. Med drugim je poudaril, da je strankam vladne koalicije glavni cilj ostati na oblasti. Dodal je še, da si bo morala naša država pri izhodu iz krize v prvi vrsti pomagati sama. "Samo mi Slovenci lahko rešimo Slovenijo, nihče od drugih nam je ne bo. Mogoče nam bodo pomagali vendar, če ne bomo mi vzeli zadev v svoje roke, potem ne moremo računati na Evropo."

Vabljeni k poslušanju oddaje.

Slovenija, Radijski utrip, Politika
Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...