Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

VIDEO: Šestletni deček občudoval papeža

Svet | 31.10.2013, 20:23

Nova zvezda je rojena! Fotografije in video posnetki šest letnega dečka, ki se je med pričevanji ob srečanju sto tisoč družin zbranih iz približno 75. držav na Trgu sv. Petra, počutil kot doma, so obkrožile svet. Fantič je objel svetega očeta, poljubil njegov križ in celo sedel na svoj stol, postavil pa se je tudi v vlogo ceremonierja, poroča Rome Reports.

Eden ob sodelavcev svetega očeta je fantu ponudil nekaj sladkarij, a ga niso prepričala. Kot zgleda papeža prisotnost fanta ni zmotila.

Šestletnega dečka, ki je iz Kolumbije, je s pomočjo organizacije AiBi posvojila družina iz Italije. Gre za institucijo, ki pomaga zapuščenim otrokom najti družino. Mama šestletnega otroka upa, da lahko to gesto papeža, ki je otroka sprejel in ga ni motil razumemo kot blagoslov za zapuščene otroke po svetu.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.