Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
dr. Tadej Strehovec (foto: ARO)
dr. Tadej Strehovec

Slovensko škofovsko konferenco skrbi napovedana obdavčitev vseh nepremičnin

Slovenija | 24.09.2013, 17:01

Premierka Alenka Bratušek je napovedala, da bo vlada obdavčila vse nepremičnine. V pogovoru za Televizijo Slovenija je pojasnila, da od zavez, ki jih je naša država dala Bruslju, manjka le še ta davek. Poudarila je, da izjem ne bo. Kot je dodala, bodo tisti, ki imajo več, tudi več plačali. V Slovenski škofovski konferenci odzvali z zaskrbljenostjo.

"Izjava premierke Bratuškove o tem, da naj bi bili poleg sakralnih nepremičnin obdavčeni tudi prostori, v katerih se izvaja verska dejavnost, je zaskrbljujoča. Prepričani smo, da bo uvedba takšnega davka povzročila omejevanje verske svobode in svobode delovanja verskih skupnosti v Republiki Sloveniji. Uvedba takšnega davka bo ogrozila delovanje tako župnij in redovnih ustanov kot tudi katoliških vzgojnih, šolskih in dobrodelnih organizacij. Na Slovenski škofovski konferenci skupaj z ostalimi največjimi verskimi skupnostmi usklajujemo stališče do predlagane zakonodaje. Pričakujemo, da ga bomo v kratkem predstavili javnosti," je povedal tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference, pater Tadej Strehovec.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca, Politika
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...