Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Podeželje v mestu (foto: KGZS)
Podeželje v mestu

Vabljeni na Podeželje v mestu

| 10.05.2013, 11:13

V organizaciji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije bo to soboto na Pogačarjev trgu v Ljubljani potekalo Podeželje v mestu s podnaslovom "Dobrote slovenskih kmetij". Izbrane slovenske kmetije bodo v pokušino in nakup ponudile svoje pridelke in izdelke, ocenjene z znaki kakovosti na letošnji že 24. razstavi Dobrote slovenskih kmetij, ki se bo od četrtka do nedelje odvijala na Ptuju. Za prijetno vzdušje bodo skrbeli pevci in godci.

Kulinarično ponudbo slovenskega podeželja bo predstavljalo 44 kmetij z različnih delov Slovenije. V pokušino in nakup bodo ponudile svoje pridelke in izdelke, ocenjene na razstavi Dobrote slovenskih kmetij. V Sloveniji vedno bolj prepoznavna blagovna znamka Dobrote slovenskih kmetij kaže na vse večje zavedanje kupcev o pomenu lokalne pridelave in predelave.

Prireditev se bo s kulturnim programom začela ob 10. uri. Za prijetno vzdušje bodo skrbeli Štajerski frajtonarji s Hajdine. Člani Društva podeželske mladine Škofje Loke se bodo predstavili s svojo folklorno skupino in za obiskovalce kuhali odlično zelenjavno juho.

Prireditev je del projekta Kmetijstvo je zakon, ki ga izvaja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Evropsko Komisijo. Cilj projekta je prikazati poklic kmeta kot poslovno priložnost in izziv mladim, tudi v sklopu partnerstva med Evropo in kmeti, ki je opredeljeno v skupni kmetijski politiki, in vse bolj povezuje urbani svet na eni in strateško kmetijstvo na drugi strani.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.