Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Papež rimskim brezdomcem: Hvala za vašo bližino, naklonjenost in molitve

Cerkev po svetu | 11.04.2013, 19:11

"Zahvaljujem se vam za vašo bližino in naklonjenost. Gospod naj vam obilno povrne."

Tako se je papež Frančišek zahvalil brezdomcem, ki bivajo v karitasovih centrih za brezdomce v Rimu. Papeževo zahvalno pismo je rimska Karitas objavila na svoji spletni strani. V njem se Frančišek tudi zahvaljuje za molitve ter zanje prosi še v prihodnje, saj jih potrebuje.

"Vedite, da vas nosim v srcu in da sem vam na razpolago. Jezus naj vas blagoslovi in Sveta Devica varuje," še zapiše papež. 27. marca so brezdomci papežu Frančišku poslali pismo z dobrodošlico. Svetemu očetu ga je osebno izročil direktor rimske Karitas Enrico Feroci ob koncu krizmene maše.

Vir: Radio Vatikan

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.