Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Papež Frančišek (foto: CTV)
Papež Frančišek

Koledar papeževih obveznosti v aprilu in maju

Cerkev po svetu | 04.04.2013, 15:00

V Vatikanu so objavili koledar slovesnosti, ki jih bo sveti oče vodil v aprilu in maju.

Papež Frančišek bo na nedeljo Božjega usmiljenja ob 17.30 v baziliki sv. Janeza v Lateranu obhajal sveto mašo ob umestitvi novega rimskega škofa. Na tretjo velikonočno nedeljo, 14. aprila ob 17.30, bo vodil sveto mašo v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja. Teden dni kasneje, ob 9.30, bo v vatikanski baziliki daroval sveto mašo, med katero bodo posvečeni novi duhovniki. 28. aprila, na peto velikonočno nedeljo, pa bo ob 10. uri na Trgu sv. Petra obhajal sveto mašo, med katero bo podeljen zakrament sv. birme.

V soboto, 4. maja, bo papež Frančišek vodil molitev rožnega venca v baziliki Marije Velike, in sicer ob 18. uri. Dan zatem bo na Trgu sv. Petra ob 10. uri dopoldne daroval sveto mašo za bratovščine. 12. maja, na sedmo velikonočno nedeljo, bo ob 9.30 prav tako na Trgu sv. Petra obhajal sveto mašo, med katero bodo kanonizirani trije novi svetniki. 18. maja ob 18. uri bo pred vatikansko baziliko vodil molitveno bdenje pred praznikom binkošti. Udeležili se ga bodo predstavniki cerkvenih gibanj, ki bodo nato navzoči tudi pri sveti maši, ki bo 19. maja ob 10. dopoldne na Trgu sv. Petra.

Vir: Radio Vatikan

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.