Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Papež molil na grobu bl. Janeza Pavla

Svet | 03.04.2013, 10:47

Papež Frančišek je ob osmi obletnici njegove smrti včeraj zvečer po zaprtju vatikanske bazilike obiskal grob blaženega Janeza Pavla II. Spremljala sta ga nadduhovnik vatikanske bazilike kardinal Angelo Comastri in njegov osebni tajnik msgr. Alfred Xuereb.

Sveti oče se je dolgo v molitvi zadržal pred grobom blaženega papeža v kapeli sv. Sebastjana, zatem pa se je ustavil v zbranosti še pred grobom bl. Janeza XXIII. in sv. Pija X. Kot ponedeljkov obisk groba sv. Petra in vatikanskih grobnic, tudi sinočnji obisk izraža globoko duhovno nadaljevanje petrinske službe njegovih predhodnikov, kar je papež Frančišek potrdil tudi z več telefonskimi pogovori s papežem Benediktom XVI.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.