Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

VIDEO: Papež Frančišek nenapovedano obiskal prijatelja v bolnišnici

Svet | 15.03.2013, 19:53

Papež Frančišek še naprej s svojo spontanostjo in preprostostjo dela preglavice osebnim varnostnikom. Popoldne je nenapovedano odšel v rimsko bolnišnico, kjer je obiskal argentinskega prijatelja kardinala Jorgeja Mejío, ki je v torek doživel srčni infarkt. Tako poroča agencija RomeReports.

Nenačrtovan obisk je trajal približno pol ure in ni bil javno napovedan. To je že drugi odhod papeža Frančiška iz Vatikana, odkar je bil izvoljen za Petrovega naslednika.

V bolnico se je pripeljal s preprostim avtomobilom z lokalnimi registrskimi tablicami. Po obisku kardinala se je ustavil še v bolnišnični kapeli, kjer je molil skupaj s 13 redovnicami, ki delajo v omenjeni bolnišnici.

Zatem se je tudi osebno pogovarjal z njimi in ostalimi obiskovalci kapele. Pred odhodom se je zahvalil še medicinskemu osebju. Mnogi bolniki in njihove družine so se ob tem zbrali na hodniku, da bi pozdravili latinsko ameriškega papeža, ki iz ure v uro preseneča.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...