Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik
Pustna sobotna iskrica (foto: Izidor Šček)
Pustna sobotna iskrica

VIDEO: Pustna Sobotna iskrica 2013

Radijski utrip | 25.01.2013, 18:31

Čas hitro teče. Zdi se, da ni prav dolgo, kar smo se našim poslušalcem zahvalili za darove, ki so bili namenjeni Bolnišnici za otroke in invalidno mladino Stara gora, pogled na koledar pa govori, da je blizu že letošnja pustna sobota.

Pustni ples z dobrim namenom bo tokrat skušal opremiti terapevtsko sobo v mariborski OŠ Gustava Šiliha. Obiskujejo jo otroci s posebnimi potrebami. Med njimi so mnogi, ki potrebujejo posebne nevro fizioterapevtske obravnave, ki zahtevajo sodobno opremo. Ponavadi pa je z njo tako, da ni poceni. In tu, dragi poslušalci, računamo na vas. Darove za opremo terapevtske sobe bomo, v sodelovanju z Nadškofijsko karitas Maribor, skušali zbrati prek telefonskega zbiranja, v soboto, 9. februarja. Hvala že vnaprej!

Pripravljamo pa tudi tradicionalno plesno rajanje, ki bo sklenilo dobrodelno akcijo.

Pustna Sobotna iskrica bo v soboto, 9. februarja, ob 12. uri.

Vabimo vas v Športno dvorano Zavoda sv. Stanislava. Otroke bo zabaval Čarodej Toni, za glasbo in prešerno pustno vzdušje pa bo skrbel Kvintet Dori.

Najlepše maškare bodo nagrajene, otroci v Mariboru pa bodo, upamo, prejeli najlepšo nagrado, opremo za terapevtsko sobo, ki jo nujno potrebujejo. Skušali bomo zbrati sredstva za posebno mrežo, ki jim, ob strokovni terapiji, lahko zagotavlja občutja, ki jih drugače ne bi mogli biti deležni. S posebnimi „astronavtskimi oblačili“ in „pajkovo mrežo“ bodo, če boste darežljivi, krepili mišični sistem in svojo samopodobo.

Pustna iskrica
Pustna iskrica © ARO

O dobrodelni akciji, namenu in ostalem, kar je povezano z našo Pustno Sobotno iskrico, boste v naslednjih dneh lahko prebrali, slišali in (prek video utrinkov na spletu) tudi videli veliko več.

Če želite obuditi spomine na lansko dobrodelno rajanje, pa ste vabljeni na ogled foto galerije in video utrinkov.

Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Oddaje
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...