Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Plamen noči

Slovenija | 14.12.2012, 12:44

V trnovski cerkvi v Ljubljani bodo v torek, 18.12. po lanskem uspešnem dogodku, tudi letos pripravili molitveno-glasbeni večer z naslovom Plamen noči. Večer ponuja priložnost, da se ob glasbi, molitvi pred Najsvetejšim, ob pričevanjih in v zakramentu spovedi pripravimo na prihod Emanuela – Boga, ki prihaja med nas.

Molitveni večer pripravljajo različne župnije in skupnosti. Ob 18.30 bo v cerkvi sv. maša, po maši spovedovanje, glasba, pričevanja, nagovor, molitev, blagoslov z Najsvetejšim.

Plamenu noči bo sledil Božični misijon na Šuštarskem mostu z jaslicami v prostorih SKAM-a, na Jurčičevem trgu, od 19. do 21. 12., vsak dan od 18.30 do 20.30.

Povabljeni v Trnovsko cerkev, da prižgemo plamen in ga ponesemo na ljubljanske ulice!

V Dijaški oddaji pa poslušajte podrobnosti. Z mladimi in Janezom Rusom smo govorili o njihovih izkušnjah življenja v molitvi, o osebnem odnosu mladih do vere, o tem, kako slišati Boga in z njim ostati v stiku. Zanimiv pogovor z veliko mero iskrenosti.

Poslušajte Dijaško oddajo.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Oddaje
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...