Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Papež Benedikt XVI. (foto: www.capitulum2012.info)
Papež Benedikt XVI.

Papež: Marija nam je vzor v zadnjih dneh adventa

Cerkev po svetu | 19.12.2012, 11:31

Papež Benedikt XVI. je današnjo splošno avdienco posvetil Mariji in njeni veri. Njen lik nas namreč še posebej spremlja zadnjih dneh adventnega časa.

Ob oznanjenju je angel Gabriel Marijo pozdravil s povabilom k veselju, ker je Gospod z njo. Gre za veselje odrešenjskega upanja Božjega ljudstva, ki se uresničuje v Mariji. To veselje je po papeževih besedah tudi sad milosti, ki napolnjuje Marijino srce in jo vodi k poslušnosti Božje besede. Marijina vera, tako kot Abrahamova vključuje brezpogojno zaupanje v Gospodove obljube, tudi ko stopa v neznano.

“Marija je vedela, kot vemo tudi mi, da se lahko Božja volja včasih zdi nejasna in povsem drugačna od naših pričakovanj. Vključuje tudi to, da objamemo skrivnost Križa”, je dejal sveti oče. Pomenljivo je, da je Marija v svojem srcu premišljevala o angelovih besedah. Njen zgled nas po papeževih besedah spominja, da moramo vero, ki je popolnoma pokorna Božji volji, dnevno razločevati, razumeti in sprejeti. “V tem svetem času naj nam Marijina molitev pomaga rasti v ponižnosti in zaupljivi veri, ki bo odprla vrata Božji milosti v našem srcu in v svetu”, je še dejal sveti oče.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...