Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Začel se je teden zaporov z geslom Na poti življenja

Cerkev na Slovenskem | 18.11.2012, 13:13

Na mednarodni ravni in tudi v Sloveniji od danes do sobote poteka teden zaporov. Njegov glavni namen je molitev, konkretna podpora in ozaveščanje o potrebah posameznikov ali skupin, ki jih zaznamuje izkušnja kaznivega dejanja ter kazni zapora.

Naslov letošnjega tedna je vzet iz 16. psalma in se glasi Na poti življenja. Geslo želi posebej poudariti odločitev za pot, ki vodi v življenje in medsebojno podporo, ki si jo lahko ljudje na njej nudimo. Molitve bodo v tem času namenjene vsem, ki so na kakršen koli način povezani s pravosodnim sistemom, za usmeritve, navdihe in osvežitve na njihovem potovanju. V molitvi se bodo spomnili zaprtih oseb, delavcev v zaporu, žrtev kaznivih dejanj, prostovoljcev, družin in prijateljev in tistih, ki zanje skrbijo. Poleg povabila k molitvi je pobuda namenjena tudi spodbudi, ki jo podpirajo predstavniki različnih krščanskih skupnosti in organizacij, da bi kot posamezniki in skupine storili nekaj konkretnega v podporo vsej ene izmed skupin, za katere molijo v tem tednu.

Vir: Katoliška Cerkev

Cerkev na Slovenskem
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...