Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Benedikt XVI. nagovoril člane papeškega sveta za edinost kristjanov

Svet | 15.11.2012, 15:45

Sveti oče je sprejel udeležence plenarnega zasedanje Papeškega sveta za pospeševanje edinosti med kristjani, ki te dni poteka v Rimu. V svojem nagovoru jih je opozoril na pomen ekumenskega dialoga za novo evangelizacijo.

Papeški svet za pospeševanje edinosti med kristjani se je v ponedeljek sestal na plenarnem zasedanju, ki ga ima vsako drugo leto. Tokrat se udeleženci posvečajo vprašanju ekumenskega dialoga in kakšno vlogo ima ta pri novi evangelizaciji. Te teme se je dotaknil tudi Benedikt XV., ko je danes sprejel udeležence posveta. Kot je dejal, so predpogoj ekumenizma in nove evangelizacije spreobrnjenje, iskrena želja slediti Kristusu in izpolnjevati Očetovo voljo. Edinost je po papeževih besedah po eni strani sad vere, po drugi pa sredstvo in predpostavka za vse bolj verodostojno oznanjevanje tistim, ki Kristusa še ne poznajo ali pa so se od njega oddaljili oziroma pozabili nanj.

Udeleženci zasedanja so razpravljali tudi o tako imenovanem Ekumenskem direktoriju iz leta 1993, ki daje splošne smernice in konkretne predloge za ekumensko delovanje. Glede na hiter razvoj razmer v odnosih med različnimi Cerkvami in krščanskimi skupnostmi menijo, da bi bilo treba dokument prenoviti.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...