Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Janši nagrada za inovacije na področju diplomacije

Slovenija | 29.09.2012, 21:17

Premier Janez Janša je prejel nagrado za inovacije na področju diplomacije. Podelili so mu jo na vrhu o inovacijah in podjetništvu, ki je v preteklem tednu potekal v Bostonu. Ker je bil premier te dni v New Yorku na zasedanju Generalne skupščine Združenih narodov, je nagrado prevzel veleposlanik Slovenije v ZDA Roman Kirn.

Vrh o inovacijah in podjetništvu je namenjen inovatorjem, podjetnikom in politikom, ki si prizadevajo za spodbuditev gospodarskega sodelovanja in inovacij na področju energije, kulture, izobraževanja, zdravstva in v politiki. Vrha se je udeležilo več kot tisoč inovatorjev in podjetnikov iz 50 različnih držav.

Vsako leto na vrhu podelijo nagrado posameznikom, katerih inovativne rešitve prispevajo k preoblikovanju gospodarske, socialne in okoljske blaginje. Letos jo je za inovacije na področju diplomacije dobil tudi Janša zaradi svoje vloge pri osamosvajanju Slovenije in svojih prizadevanj za vzpostavitev demokratične države in družbe.

V preteklosti so nagrado, ki jo na pobudo Združenih narodov podeljujejo od leta 2008, med drugim prejeli Bill Gates, Stephen Hawking, Desmond M. Tutu in finska predsednica Tarja Halonen. Med udeleženci vrha je bil letos tudi predstavnik slovenskega proizvajalca ultralahkih letal Pipistrel, ki je sodeloval v panelu o zelenih rešitvah v letalstvu.

Slovenija, Politika
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...