Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Nadškof Uran ostaja v ljubljanskem kliničnem centru

Slovenija | 01.08.2012, 18:34

Nadškof Alojz Uran do nadaljnjega ostaja v bolnišnici. Kot je znano, so ga zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja v ponedeljek sprejeli v ljubljanskem kliničnem centru. Tam zdaj okreva.

Nadškofa Urana je že prvi dan obiskal predsednik Slovenske škofovske konference, nadškof Anton Stres. Oba vernike prosita, naj molijo za potrebe Cerkve na Slovenskem.

Nadškof Uran je bil hospitaliziran že leta 2009. Papež Benedikt XVI. je novembra tistega leta sprejel njegovo odpoved službi vodenja ljubljanske nadškofije. Nadškof Uran je takrat v posebnem pismu pojasnil to odločitev z željo, da ljubljanska nadškofija ne bi trpela zaradi njegovega slabega zdravja.

Vir: Nadškofija Ljubljana

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...