Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Misijonarji nujno potrebujejo avtomobile za svoje delo (foto: Alen Salihović)
Misijonarji nujno potrebujejo avtomobile za svoje delo

Krištofova nedelja in misijonska akcija Miva

Slovenija | 21.07.2012, 10:57

V nedeljo, 22. julija 2012, bomo v Cerkvi na Slovenskem praznovali Krištofovo nedeljo, ki jo zaznamuje misijonska akcija Miva. Po slovenskih župnijah ta dan običajno potekata prostovoljna nabirka za misijonska vozila in blagoslov vozil. Akcija tudi letos poteka pod geslom Z veseljem darujem – življenja rešujem!

V akciji vozniki sodelujejo tako, da za vsak srečno prevoženi kilometer darujejo cent. Tisti, ki se bodo odločili za blagoslov avtomobila ali dar, bodo prejeli spominsko podobico in nalepko.

Ustanova Miva – Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije in je članica svetovne Mive ter že dve desetletji zbira sredstva za prevozna sredstva v misijonskih deželah. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja.

Verniki in ljudje dobre volje so z akcijo Miva povabljeni k solidarnosti s tistimi, ki jim darovi za misijonska vozila posredno lahko rešijo življenje ali vrnejo zdravje. Vozila, ki jih uporabljajo misijonarji, med drugim omogočajo njihov prevoz in prevoz šoloobveznih otrok k pouku, uporabljajo pa jih tudi za prevoz gradbenega materiala za vzdrževanje in/ali gradnjo cerkva, šol ali dispanzerjev.

Misijonarji pri svojem poslanstvu potrebujejo prevozna sredstva, ker je njihovo delo večinoma vezano na območja, ki so precej oddaljena od urbanih in razvitih središč. Z darovi zbranimi v lanski akciji Miva 2011, ki so znašali 268.204,03 €, so pomagali misijonarkam in misijonarjem v sedemnajstih misijonskih postojankah.

Vir: Katoliška Cerkev

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...