Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Benedikt XVI. začenja poletni oddih

Svet | 03.07.2012, 11:46

Papeži počitniške mesece že stoletja preživljajo v letni rezidenci v Castel Gandolfu. Ob tem odložijo tudi del rednih obveznosti, ki jih imajo v Vatikanu. Benedikt XVI. odhaja v Castel Gandolfo danes popoldne.

Sveti oče bo imel ob nedeljah opoldne v notranjem dvorišču apostolske palače v Castel Gandolfu običajni nagovor, nato bo z romarji zmolil Angelovo češčenje. Ta mesec pa ne bo imel splošnih sredinih avdienc. Prva bo šele 1. avgusta, in to v Castel Gandolfu. Če se v tem času v Rimu mudi veliko število romarjev, so v minulih letih avdience kdaj pa kdaj pripravili tudi v Vatikanu, papež se je tja odpeljal s helikopterjem in se po srečanju z romarji vrnil v poletno rezidenco. Benedikt XVI. bo tudi nekajkrat zapustil Castel Gandolfo. Prihodnji ponedeljek bo obiskal hišo misijonske družbe verbítov v kraju Nemi, v nedeljo, 15. julija, bo odšel v bližnje mesto Frascati, na praznik Marijinega vnebovzetja pa bo maševal v župnijski cerkvi v Castel Gandolfu. Poleg tega tudi sam pričakuje več obiskov. Na god svetega Benedikta, 11. julija, bo prisluhnil koncertu mojstra Barenboima, 3. avgusta bodo papeža obiskale folklorne skupine z Bavarske, v soboto, 11. avgusta, pa bo prisluhnil koncertu, ki ga pripravlja Karitas iz Regensburga.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...