Alen SalihovićAlen Salihović
Počitnikarje je X-faktor spravil v smeh (foto: Rok Mihevc)
Počitnikarje je X-faktor spravil v smeh

Počitniška reportaža - 3. del

Radijski utrip | 21.06.2012, 20:13

Ponedeljkov večer na radijskih počitnicah v Španiji je bil poln zabave, hudomušnih domislic in posledično valov smeha. To smo dosegli z uprizoritvijo prirejenega glasbenega tekmovanja, ki je zadnje tedne v Sloveniji zelo popularen. Le da smo ga preimenovali v X-traktor, znamke Ognjišče.

Na odru dvorane v letovišču Marina d’Or so nastopili naši počitnikarji, različnih starosti in zasedb. Najprej je oktet, ki smo ga za to priložnost poimenovali Ona&On, zapel pesem "Al me boš kaj rada imela", za njimi je zapela Stanka zimzeleno "Ne čakaj na maj", kot tretja sta se nam v duetu predstavila Mateja in Boris, ki sta zapela festivalsko melodijo "Vrniva se na najino obalo". Na oder so stopili tudi mladi počitnikarji, ki smo jim dali ime PRO-junior, zapeli so zimzeleno "Čez šuštarski most", za njimi so zapeli še Ivanka in Marija pesem "Fse kaj lazi", Ivanka je nastopila s "Pesmijo sužnjev" in za sklep Pavle s pesmijo, ki se je je naučil od starejših pevcev "Oh, naš papa".

Program večera smo odprli s himno letošnjih radijskih počitnic E viva Espana, ki smo jo v en glas, ob glasbeni spremljavi Mihe Goršeta, zapeli radijci in občinstvo. Mnenja o nastopajočih je izrekala strokovna komisija, ki so jo sestavljali koreografski izvedenec Roxy, ki ga je odigral Jure Sešek in na hudomušen način ocenjeval celostni nastop pevcev X-traktorja. Pevsko plat je presojala znana diva glasbenega sveta Adriatika, ki jo je odigrala Urša Sešek. Tretji član komisije pa je bil vse bolj priljubljeni Dario Žvrga, ki ga je za predstavo Radio Plamen ustvaril Marjan Bunič. Njegova vloga je bila čim bolj duhovito opisati umetniški vtis tekmovalcev. Dogajanje je povezovala Nataša Ličen.

Ona&On ter strokovna žirija
Ona&On ter strokovna žirija © Rok Mihevc

Stanka
Stanka © Rok Mihevc

Mateja in Boris
Mateja in Boris © Rok Mihevc

PRO-junior
PRO-junior © Rok Mihevc

Marija in Ivanka
Marija in Ivanka © Rok Mihevc

Ivanka
Ivanka © Rok Mihevc

Pavle
Pavle © Rok Mihevc

Voditeljica X-traktorja
Voditeljica X-traktorja © Rok Mihevc

Vsi nastopajoči so se za večer lahko pripravili le s kratko dopoldansko vajo, nekatere podrobnosti so usklajevali še v zadnji uri pred nastopom, za kar je bilo komaj dovolj časa, saj so ostali počitnikarji že komaj čakali na začetek glasbenega spektakla in v vrsti čakali pred vrati dvorane. Ko je odbilo 22, se je začelo. Komisija treh namišljenih podkovanih strokovnjakov je s svojimi šaljivimi, a dobrohotnimi pripombami, pohvalami in opažanji pošteno nasmejala zbrane v dvorani. Še španski kolegi, ki so bdeli nad dvorano, so se nalezli smeha, kljub temu, da niso razumeli besede. Pa se jih je prijela dobra volja naših počitnikarjev, prav tako je široke nasmehe izvabljalo igranje likov naših sodelavcev.

Obiskale so nas babuške iz Rusije
Obiskale so nas babuške iz Rusije © Rok Mihevc

Po skoraj dvournem dogajanju in odličnih nastopih naših počitnikarjev, smo s preprostim glasovanjem ob dvigovanju rok izbrali najprej finalista. To sta bila Ivanka in skupina PRO-junior. Nastopili so še enkrat in ko smo glasovanje ponovili, smo ob majhni razliki približno 40-ih glasov dobili zmagovalko, Ivanko. Podelili smo simbolične nagrade, čestitali in se zahvalili vsem nastopajočim za sodelovanje ter izredno dober odziv našim počitnikarjem.

Preštevanje glasov
Preštevanje glasov © Rok Mihevc

Zmagovalka Ivanka s članoma žirije
Zmagovalka Ivanka s članoma žirije © Rok Mihevc

 

Radijski utrip, Dogodki, Radijske počitnice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...