Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Morje (foto: ARO)
Morje

Začenjajo se jubilejne desete počitnice Radia Ognjišče

Radijske počitnice | 16.06.2012, 00:26

"Že desetič vas radijci pozdravljamo na začetku radijskih počitnic, s katerimi smo začeli v letu 2003, konec septembra, v Šibeniku - Hrvaška. Potem smo nadaljevali na Hvaru - Hrvaška (2004), pa v Novigradu – Hrvaška (2005), v Bečičih pri Budvi – Črna gora (2006), v Santa Suzani - Španija (2007), na Krfu - Grčija (2008), v Nessebarju - Bolgarija (2009), Primoštenu - Hrvaška (2010) in lani na Siciliji, v Letojanniju. Na dosedanjih devet počitnic nas je skupaj peljalo 101 avtobusov in skupaj smo bili 89 dni," je zapisano v prvem počitniškem časopisu.

Letos se tem številkam pridružuje novih 10 dni in novih 14 avtobusov, na njih pa več kot 630 ljudi. "Zanimivo, da se v Španijo vračamo po petih letih in to prav v enakem časovnem obdobju od 16. do 25. junija. Ob vseh doživetjih, ki je ponuja Španija na svoji obali pomarančnega cvetja, bomo še dodali kanček francoske Provanse in znamenitega romarskega kraja La Salette ter italijanskega Torina," še piše v prvi številki časopisa, ki smo ga pripravili počitnikarjem.

Pot od Ljubljane do Marine d’Or je po cesti dolga 1.717 kilometrov, a za počitnikarje bo v prvem dnevu dolga le dobrih 600 kilometrov, do Genove, kjer bodo zapeljali na trajekt, na katerem bodo prenočevali in po 18 urah pristali v Barceloni. V drugem dnevu poti pa bo potrebno prevoziti slabih 300 km.

"Do cilja tako ne bo prevelikega napora, pa tudi nazaj domov ne, saj bomo domov potovali kar tri dni in zato dvakrat prenočili v hotelskih posteljah," smo še zapisali radijci in vsem skupaj s turistično agencijo Kompas zaželeli lepe počitniške dni, "ki naj prinesejo duhovno osvežitev, telesni počitek, sprostitev in dobro voljo ter obilico novih spoznanj ob ogledih znamenitosti in pokrajine. Počitnice so priložnost za utrjevanje prijateljski vezi, vendar se mora zanje vsak potruditi."

Maša v Genovi
Maša v Genovi © Jure Sešek

 

Utrip med počitnikarji, desno Helena Škrlec in Nataša Ličen
Utrip med počitnikarji, desno Helena Škrlec in Nataša Ličen © Urša Sešek

 

Radijske počitnice
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...