Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec
Andrej Šifrer (foto: ARO)
Andrej Šifrer

VIDEO: Andrej Šifrer je bil gost Petkovega večera

| 01.06.2012, 23:39

Za prijatelje, Uspavanka za Evo, Ko zvonovi zapojo, Gorska roža, Vse manj je dobrih gostiln, To se govori med ljudmi ... Vsaka od teh večnih pesmi ima svojo zgodbo o rojstvu, odraščanju in zrelem življenju med slovenskimi poslušalci. Vsaka od njih nagovarja na svoj način: bodri, razveseljuje, tolaži ali boža. Vsaka od njih na svoj način zleze pod kožo ali v srce in prav vsaka od njih je v Petkovem zabavnem večeru zazvenela tako zelo osebno.

Kaj ne bi, če pa jih je s pianistom Gašperjem Koncem prinesel sam avtor Andrej Šifrer. Šestdesetletnik, katerega "Ideje izpod odeje" po tridesetih letih dobivajo novo glasbeno podobo in novega zaleta, pa tudi svoje mlajše sestrice; Andrej namreč še vedno neutrudno ustvarja.

 

"Moje pesmi so pravzaprav zame neke vrste odlagališče: jaz bi počil, če jih ne bi pisal. To je moja notranja potreba, za katero sem se že v strahu spraševal: Kaj pa, če se bo kdaj to nehalo? Na začetku sem pisal pesmi, ki jih nihče ni poslušal, potem sem pisal pesmi, ki so jih ljudje poslušali, na koncu pa bom verjetno spet pisal pesmi, ki jih bom poslušal samo jaz, a to moram početi. Ne vem, od kod pesmi prihajajo, ne vem, zakaj se pojavi določen verz. Nek prijatelj mi je rekel, da dobivam pisemca iz nebes ... Vznemirjajo me nenavadne besede in besedne zveze. Naučil sem se ljubiti besede ...," se je v zelo prijetnem glasbenem večeru v studiu, polnem poslušalcev, odprl Andrej.

 

 

Sooblikovalci Petkovega zabavnega večera Tadej Sadar, Mateja Feltrin Novljan, Izidor Šček, Andrej Novljan in Marjan Bunič pa smo še enkrat dobili potrditev, da so glasbeni večeri v radijskem studiu res edinstveni ne le zaradi glasbe v živo, ampak tudi zaradi žive besede, ki pride sama od sebe ob prijetnem stiku s publiko. Pred nami je še nekaj podobnih koncertov, saj skušamo glasbeno oblikovati en petkov večer v mesecu. Boste naslednjič z nami? Na izbiro imate dva načina: prisluhnite "Petkovim zabavnim večerom" ob 20.30 preko radijskih valov ali pa se nam pridružite kot poslušalec v studiu. Pravzaprav obstaja še tretja možnost: prisluhnite posnetku večera ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...