Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec
Spletna knjigarna Ognjišče (foto: http://knjigarna.ognjisce.si/)
Spletna knjigarna Ognjišče

Knjiga o perečem sodobnem problemu

Slovenija | 06.05.2012, 11:57

Motnje hranjenja strokovnjaki uvrščajo med najpogostejše zdravstvene težave našega časa. Tudi naš, slovenski prostor je glede tega zelo ‘sodoben’. V naši družbi blagostanja, kjer je v modi ‘zdravo prehranjevanje’, se motnje pojavljajo predvsem med mladimi in otroki.

Pri vsakem imajo svoje vzroke, svoje ozadje ... z njimi se ukvarjajo različni strokovnjaki, tudi tisti za zasvojenosti. Zelo pomembno je, da o teh problemih tudi sami nekaj vemo in znamo pomagati človeku, ki ima napačen odnos do hrane in hranjenja. To je namen knjige Motnje hranjenja, ki je izšla pri Ognjišču in odgovarja na številna vprašanja, pomaga preprečevati in zdraviti, svetuje, kako ohraniti in utrditi zdrav odnos do hrane, s čutom spoštovanja in hvaležnosti. Knjiga ni nastala na naših, slovenskih izkušnjah, a je s temi izkušnjami obogatena. Prinaša namreč dva preizkušena programa iz Mladinskega klimatskega zdravilišča v Rakitni in številne koristne informacije, kam po pomoč, ko se družine in posamezniki znajdejo na preizkušnji. To besedilo je napisala Julija Pelc. Predgovor h knjigi pa je napisal Bogdan Žorž.

Posebna vrednost knjige je, da se problematike loteva celostno, ne izhaja iz predpostavke “bolezni, ki jo je treba zdraviti”, ampak z vidika človeka, ki mu je treba pomagati. Knjiga Motnje hranjenja je izšla v zbirki Življenjske smernice. V njej sta doslej izšli knjigi Žalovanje in Poti skozi depresijo. V pripravi je knjiga Kaj se zgodi po smrti.

Več o knjigi si lahko ogledate na strani: http://knjigarna.ognjisce.si/zivljenjske_smernice.html#MotnjeHranjenja

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...