Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Papež Benedikt XVI. (foto: nn)
Papež Benedikt XVI.

Milano: Sklenilo se bo 7. svetovno srečanje družin

Cerkev po svetu | 03.06.2012, 00:59

Z dopoldansko sveto mašo se bo sklenilo sedmo svetovno srečanje družin, ki se je v sredo začelo s pastoralno teološkim tečajem v Milanu. Srečanja, ki poteka pod naslovom Družina: delo in praznovanje, se udeležuje skoraj milijon romarjev iz približno 170. dežel.

Papež Benedikt XVI. je po včerajšnji zasebni maši v palači milanskega nadškofa kardinala Scole molil dnevno molitveno uro in počastil relikvije svetega Karla Boromejskega. Temu je sledilo srečanje z birmanci na stadionu Giuseppe Meazza, ki se imenuje tudi San Siro. Popoldne se je srečal z milanskimi oblastmi, zvečer pa je bil v parku Bresso uvod v nedeljsko sveto mašo. Papež se je udeležil pričevanj, na katerih so posamezniki spregovorili o svojih krščanskih izkustvih.

Na istem kraju, kot so bila sinoči pričevanja bo papež Benedikt danes dopoldne maševal in po maši molil angelovo češčenje. Nato bo kosil v nadškofijskem domu, in sicer s kardinali, škofi in nekaj družinami. Malo pred odhodom se bo papež, kakor običajno zahvalil pripravljavcem srečanja in prostovoljcem. Njegov prihod v Vatikan je predviden za zvečer.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...