Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup
Papež Benedikt XVI. (foto: nn)
Papež Benedikt XVI.

Milano: Sklenilo se bo 7. svetovno srečanje družin

Cerkev po svetu | 03.06.2012, 00:59

Z dopoldansko sveto mašo se bo sklenilo sedmo svetovno srečanje družin, ki se je v sredo začelo s pastoralno teološkim tečajem v Milanu. Srečanja, ki poteka pod naslovom Družina: delo in praznovanje, se udeležuje skoraj milijon romarjev iz približno 170. dežel.

Papež Benedikt XVI. je po včerajšnji zasebni maši v palači milanskega nadškofa kardinala Scole molil dnevno molitveno uro in počastil relikvije svetega Karla Boromejskega. Temu je sledilo srečanje z birmanci na stadionu Giuseppe Meazza, ki se imenuje tudi San Siro. Popoldne se je srečal z milanskimi oblastmi, zvečer pa je bil v parku Bresso uvod v nedeljsko sveto mašo. Papež se je udeležil pričevanj, na katerih so posamezniki spregovorili o svojih krščanskih izkustvih.

Na istem kraju, kot so bila sinoči pričevanja bo papež Benedikt danes dopoldne maševal in po maši molil angelovo češčenje. Nato bo kosil v nadškofijskem domu, in sicer s kardinali, škofi in nekaj družinami. Malo pred odhodom se bo papež, kakor običajno zahvalil pripravljavcem srečanja in prostovoljcem. Njegov prihod v Vatikan je predviden za zvečer.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...