Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Papež pozval k bolj odprtemu odnosu do delovanja Svetega Duha

| 23.05.2012, 11:21

Papež Benedikt XVI se je pri današnji splošni avdienci dotaknil bližajočega se binkoštnega praznika. V premišljevanju Božje besede se je naslonil na dele pisem apostola Pavla, kjer govori o Svetem Duhu, po katerem Boga lahko kličemo "Abba", Oče.

Sveti oče je dejal, da je Jezus ta izraz uporabil, da je izrazil svojo trdno povezanost z Očetom in dodal, da smo preko krsta postali božji otroci, deležni posinovljenja po Jezusu Kristusu.

"Pavel nas uči, da krščanska molitev ni samo naše delo, ampak je prvotno delo Duha, ki v nas in z nami kliče k Očetu. Pri molitvi vstopamo v ljubeče občestvo Trojice kot živi udje Kristusovega telesa, Cerkve," je poudaril papež in dodal, da je naša osebna molitev vedno tudi del molitve cerkvenega občestva.

Vse prisotne je pozval, naj se še bolj odprejo delovanju Svetega Duha, da bi jih ta preko molitve vodil k večjemu zaupanju v Očeta in podobnosti z Jezusom, njegovim Sinom.

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...