Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež na pastoralni obisk v Arezzo

Cerkev po svetu | 13.05.2012, 00:17

Papež Benedikt XVI. bo danes obiskal italijanske kraje Arezzo, La Verna in San Sepolcro. Sveti oče bo v Arezzu daroval sveto mašo, na La Verni, kjer je sv. Frančišek Asiški prejel stigme, se bo srečal s predstavniki različnih skupnosti manjših bratov in klarisami, San Sepolcro, ki je povezan s svetim grobom v Jeruzalemu, pa bo Petrovega naslednika ponovno gostil po petstotih letih.

Riccardo Fontana, nadškof Arezza, Cortone in San Sepolcra, je za Radio Vatikan zatrdil, da se njihova pokrajina trenutno sooča z revščino in da se vsaka četrta družina s težavo prebije do konca meseca. „Sveti oče je pokazal, da hoče biti pastir ljubezni,“ je zatrdil nadškof in nadaljeval, da so po zgledu Apostolskih del pripravili večjo nabirko, ki jo bodo na koncu dali papežu, ki bo zbrano lahko namenil za pomoč najrevnejšim. Celoten obisk bo potekal v popolni zmernosti, je še poudaril nadškof Fontana.

Tudi Danilo Constantino odgovoren za mladinsko pastoralo je dejal, da Arezzo svetega očeta nestrpno pričakuje. Duhovne priprave po župnijah so bile v preteklih tednih osredotočene predvsem na to, da se verniki ne bi bali pokazati svetu, da so kristjani. „Odkar smo izvedeli, da nas bo obiskal, se je začelo veliko pričakovanje. Zavedamo se tudi, da Petrov naslednik prihaja, da bi srečal vsakega izmed nas. Kristjani se moramo čutiti del veliko večje skupnosti. Gre torej za pričakovanje v zavedanju, da to ne bo le dogodek, temveč tudi preizkus. Obstaja namreč Cerkev, ki ni povezana le z našo škofijo, ampak je vesoljna Cerkev,“ je dejal.

Mladi iz Arezza so se sinoči pred papeževim obiskom zbrali na bdenju ter tako v molitvi in razmišljanju o liku apostola Petra pričakali svetega očeta. Costantino želi, da bi po tem dogodku vsakdo odkril svojo poklicanost.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...