Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež o zgledu molitve prvih kristjanov

Papež in Sveti sedež | 18.04.2012, 12:11

Benedikt XVI. je pri splošni avdienci nadaljeval razmišljanja o molitvi, ki jih je začel sredi marca, pred svojim obiskom Mehike in Kube. Takrat se je ustavil pri molitvi Marije in apostolov, ki so čakali dar Svetega Duha. Vernikom, ki so se zbrali na Trgu svetega Petra v Vatikanu, je tokrat spregovoril o malih binkoštih, ki so opisane v četrtem poglavju Apostolskih del.

Kot je dejal papež, so se prvi kristjani po prijetju in izpustitvi Petra in Janeza združili v molitvi. Ko se je stresel prostor, kjer so bili zbrani, so bili vsi polni Svetega Duha in so z vso srčnostjo oznanjali Božjo besedo. Sveti oče je pojasnil, da ta molitev kaže enotnost prve skupnosti kristjanov, ki želi kljub preganjanju neustrašno širiti evangeljsko sporočilo, dogodke, ki jim je priča, pa razumeti kot odrešenjski načrt. Po mnenju Benedikta XVI. lahko molitev prvih kristjanov navdihuje tudi naše molitve. Povabil je, naj poskušamo tudi danes zaznati ljubeč Božji načrt in sprejeti Svetega Duha, ki nam podarja upanje, ki ne osramoti.

Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...