Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Vesna Sever Borovnik (foto: ARO)
Vesna Sever Borovnik

Nocoj je pa en fajn večer

Slovenija | 25.02.2012, 18:00

Redna tedenska oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te je prikazala raznoliko zvočnost slovenske ljudske glasbe in ponudila drobce iz živopisne zakladnice vokalne in inštrumentalne ljudske glasbe.

Pevski in godčevski sprehod po različnih slovenskih pokrajinah smo pričeli na Primorskem, z družinskim triom Volk folk iz Ilirske Bistrice. Notranjsko sta predstavila zakonca Petrač, Micka in France Anzeljc s Hudega vrha na Blokah, Gorenjsko so zastopali pevci Kranjski furmani in godci AFS Ozara s Primskovega pri Kranju, Koroško pa družina Miklavž iz Mislinje. Glasbeno izročilo Bele krajine so predstavile starejše Kresnice iz Adlešičev in godec Janez Pezdirc iz Slamne vasi pri Metliki. V oddaji smo slišali še pevce Kopače iz Podlehnika, Malo beltinsko bando in skupino Zarja iz Račne in Čušperka na Dolenjskem.

Vabljeni k poslušanju.

Slovenija, Oddaje
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...