Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Počitnice (foto: ARO)
Počitnice

Dodatna prosta mesta za 10. počitnice z Radiem Ognjišče

Radijski utrip | 21.05.2012, 07:20

Hvala Bogu so radijske počitnice vsako leto polne v nekaj urah po objavi. Ker so letos jubilejne, desete, smo uspeli dobiti še nekaj dodatnih mest. Si želite z nami? Ne odlašajte in se prijavite. 15 avtobusov nas je že. Več nas bo, bolj bo veselo! Počitnikarje čaka obilo zanimivih dogodivščin in turističnih krajev, ki jih najbrž niste še nikoli videli. Glavni cilj počitnic je Marina d' Or na španski obali pomarančnega cvetja (Costa del Azahar), ob tem pa še francoska Provansa, Marijina bazilika La Sallete in grob sv. Janeza Boska v Torinu.

Cena 10. dnevnih počitnic z Radiem Ognjišče je 765 € in vključuje:

- vožnjo z avtobusom in trajektom

- vsi ogledi na poti do cilja in nazaj domov (Genova, Tarragona, Barcelona, Aix en Provence, La Salette in Torino)

- nočitev na trajektu Genova – Barcelona v štiriposteljnih notranjih kabinah

- 8 polpenzionov - 6 x v hotelu Marina d' Or (pri večerji pijača), 1 x v hotelu v Provansi in 1 x v hotelu v Torinu.

- celodnevni izlet v Valencijo

- celodnevni izlet v Segorbe in Sveto votlino

- dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini

- vodenje in organizacija, DDV

Ob prijavi se na račun (na enem računu je lahko več oseb) plačajo administrativni stroški prijave 15 €.

Ob prijavi je obvezna akontacija 100 €. Preostanek plačila se lahko razdeli na obroke, a zadnji obrok mora biti poravnan 10 dni pred odhodom - 6. junija.

Cena za otroke v sobi s starši:

- od 2. do 7. leta 489 €

- od 7. do 12. leta 589 €

Za tretjo in četrto odraslo osebo v sobi je popust 65 €.

Možna doplačila:

- zavarovanje rizika odpovedi v višini 5 % aranžmaja,

- enoposteljna soba v hotelih 115 € (na trajektu ni mogoče)

- zajtrk na trajektu od 3.50 do 4.50 €

- kosilo oz. večerja na trajektu od 10.00 do 13.00 €

- fakultativni izleti


V kraju Marina d' Or bomo bivali v hotelu Grand Doque, kategorije štirih zvezdic. Hotel ima moderno opremljene sobe s klimatskimi napravami, mini barom, radiem in televizijo ter telefonom. V kopalnicah je kad ali tuš in sušilec za lase. Zajtrk in večerja sta samopostrežna. Pri večerji je zraven pijača. Hotel ima svoj bazen ter okoli njega ležalnike in senčnike. Do plaže je cca 300 m.

Marina d' Or je moderno in novo letoviško središče. V neposredni bližini, 20 minut hoje, je vasica OROPESA del Mar, ki ima v svojem starem jedru grajske razvaline. Do Oropese se je mogoče sprehoditi po poti ob peščeni plaži ali pa ob cestni aveniji, ki jo krasijo palme. Do Oropese je mogoče priti tudi z lokalnim avtobusom, ki vozi zelo pogosto, in stoji pred hotelom. Nekaj razdalj od Marine d' Or: do Valencije 100 km, do Barcelone 270 km, do Ljubljane 1.700 km.

Marina d' Or je mesto hotelov in počitniških stanovanj v več nadstropnih stolpnicah. Posebnost plaže ni samo v tem, da je peščena, z zelo drobnim peskom (mivka), ampak tudi v tem, da je veliko travnate površine, kjer se lahko poležava in poigrava. Mesto ima največji znanstveni morski spa center v Evropi.

Marina d' Or skrbi za večerno razvedrilo, saj v lepo urejenem vrtu, tik pred obalo, pripravljajo vsak večer različne nastope glasbenikov, plesalcev, komikov in delavnice za vse generacije.

OKVIRNI PROGRAM

1. dan – 16. junija 2012

Odhod iz Ljubljane med 5. in 6.00 zjutraj. Tudi letos bodo lahko avtobusi odpeljali iz nekaterih krajev, če bo prijavljenih vsaj 20 oseb. V prvem dnevu se bomo peljali do Genove, ki je na zahodni italijanski obali, do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na na trajekt in ob 18.00 odpluli proti Barceloni. Razdalja med Ljubljano in Genovo je dobrih 600 km, kar pomeni 9 ur vožnje z dobrimi postanki.

Na ladji nas čakajo štiriposteljne notranje kabine, podobno kot lani za Sicilijo, in tako bomo prvo noč prespali, se dobro odpočili, saj trajekt pripluje v Barcelono opoldan 17. junija. S plovbo (18 ur) si bomo prihranili okoli 800 km avtobusne vožnje.

Predvidoma bo naš trajekt Majestic, ladijske družbe Grandi Navi Veloci. Dolžina trajekta je 188 metrov, širina 28 metrov, teža 32.777 ton, sprejme pa lahko 1800 gostov. Na trajektu so restavracije, kavarna, bar, nakupovalno središče, bazen pod milim nebom, masažni salon, kongresna dvorana in celo kapela.

2. dan – 17. junij

Opoldan prihod v Barcelono in z avtobusom se bomo odpeljali proti Valenciji, do našega cilja Marina d' Or. Na poti se bomo ustavili v Tarragoni, ki je daleč najprijetnejše večje mesto na katalonski obali. Je odprto, veselo, v nekaterih delih prijetno moderno, hkrati pa ima nekaj najlepših rimskih ostankov. Taragona je bila glavno rimsko mesto v Španiji. Kot zanimivost: v Tarragoni se je rodil Poncij Pilat. Proti večeru bomo prispeli v hotel, se namestili po sobah in počitnice začeli z večerjo.

3. - 7. dan – 18. - 23. junij

Počitnice v hotelu, kjer bo vsak dan sveta maša, sicer pa je bivanje na osnovi pol penziona (zajtrk + večerja). V teh dneh bomo imeli dva celodnevna izleta.

Obiskali bomo Valencijo, ki je tretje največje špansko mesto s pomembnim pristaniščem in glavno mesto avtonomne pokrajine Valencija. Valencija je en izmed največjih in najbolj živahnih sredozemskih mest, znano po številnih vrtovih, s katerimi si je mesto prislužilo naslov »mesto rož«. Valencija je mesto najbolj znane španske jedi paelle. Staro mestno jedro je klasično špansko. Središče mesta je katedrala, zgrajena v gotskem stilu z izjemnim portalom in osmerokotnim zvonikom, ki je mestni simbol. Poleg katedrale si obiskovalci ogledajo staro poslopje borze, Puerto del Real, Puerto de la Trinidad in Puerto de la Serranos... V mestnem jedru je živahna ulica Barrio del Carmen.

S svojim modernim delom je Valencija urbano celoto spremenila v eno izmed najmodernejših evropskih mest. Želja, da bi v mestu samem oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrava. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega ampak povsem praktičen značaj, ker povezuje muzej znanosti, palačo umetnosti, Oceanografski muzej in še kaj. Seveda se v tem delu t.i. »Nova Valencija« ne zaključi. Futuristične promenade kažejo pot do steze formule 1, teniških igrišč za mednarodna tekmovanja…

Drugi izlet bo v staro škofijsko mestece Segorbe. Škof tega mesta se omenja že v 6. stoletju. Srce mesta je katedrala Marijinega vnebovzetja iz 16. stoletja, ki v sebi združuje več slogov. Po obisku mesteca se bomo odpeljali 16 km naprej, na nadmorsko višino 811 metrov, kjer je Sveta votlina, katere začetki segajo v leto 1502, ko so našli Marijino podobo. Pozornost romarjev je usmerjena v Marijino podobo, ki pa je zelo skromna po velikosti – le 20 cm v višino in 10 cm v širino. Zadnji dokumentirani čudež, ki se povezuje z Marijo in Sveto votlino, je iz leta 1997, ko je žena, ki je bolehala za Parkinsonovo boleznijo, ozdravela, ko je pila vodo iz votline. Papež Pij XII je Devico iz Svete votline razglasil za zavetnico Španskih speleologov, je pa tudi zavetnica škofije Sergorbe-Castellon. Trenutno si prizadevajo, da bi postala tudi zavetnica Španskih upokojencev. Tudi kolesarji iz pokrajine Valencie si prizadevajo, da bi jo imeli za zavetnico, saj je prav obisk svetišča priljubljena točka kolesarskih tur.

8. dan – 23. junij

Po zajtrku bomo zapustili hotel in Marino d' Or ter se odpeljali do Barcelone, ki si jo bomo ogledali s t.i. krožno turo – ogled z avtobusno vožnjo. Predvidoma bomo imeli sveto mašo v katedrali Sagrada familia. Po njej bomo vožnjo nadaljevali do špansko-francoske meje in naprej do mesta Aix en Provence, kjer bomo prenočevali, imeli pa seveda tudi večerjo in zajtrk.

9. dan – 24. junij

V tem dnevu bomo posvetili pozornost obisku znanega francoskega Marijinega svetišča La Salette, ki je na nadmorski višini 1.800 metrov, sredi čudovitih francoskih gora. 19. septembra 1846 se je Devica Marija prikazala preprostima pastirjema, ki sta pasla živino na gorskih pašnikih. To sta bila 11-letni deček Maksim in 15-letna deklica Melanija. Že leta 1865 je bila dokončana cerkev, ki je bila povzdignjena v baziliko l. 1879. Po sveti maši bomo pot nadaljevali mimo Grenobla skozi gorski tunel Frejus do italijanskega Torina, kjer bomo prenočili.

10. dan – 25. junij

Po zajtrku bomo obiskali grob svetega Janeza Boska, maševali v njegovi cerkvi Marije Pomočnice in si ogledali staro mestno jedro Torina. Torino je poznan po torinskem svetem prtu, po mnogih stavbah, po tovarni Fiat, pa tudi po tem, da so bile leta 2006 zimske olimpijske igre. Torino je četrto največje italijansko mesto. Ima približno 900.000 prebivalcev in je središče dežele Piemont. Torino skupaj z Milanom in Genovo sestavlja veliki industrijski trikotnik severne Italije. Okoli 14.ure bomo zapustili mesto in se podali na zadnjo etapo poti domov, dolgo 630 km. V Ljubljani bomo predvidoma med 22. in 23.uro.

OB PRIJAVI SO POTREBNI PODATKI:

 • ime in priimek
 • točen naslov
 • številko telefona
 • datum in kraj rojstva
 • številko osebnega dokumenta ali potnega lista
 • vstopno mesto

Ob prijavi lahko izrazite željo za letalski prevoz, ki bo pomenil doplačilo. Ko bodo zbrani vsi podatki, boste obveščeni o morebitnem prevozu z letalom.

Možnosti odhoda:

 • iz Maribora z vstopom Celje, Žalec in Domžale.
 • iz Brežic in Novega mesta z vstopom v Trebnjem in Ivančni gorici
 • iz Kranja
 • iz Škofje Loke

Ker vsi avtobusi odpeljejo iz Ljubljane, bodo mogoče tudi vstopi: na Vrhniki, v Logatcu, v Postojni, v Vipavi, Ajdovščini, Novi Gorici oz. Sežani.

Ob prijavi ne obljubljamo in ne zagotavljamo točnega sedeža v avtobusu. Razpored potnikov bo pripravljen na osnovi vseh prijav.

Prijave pri agenciji Kompas: po telefonu 01 23 44 140 ali osebno v poslovalnicah: v Ljubljani na Slovenski cesti, na Pražakovi ulici in v hali A v BTC-ju. Kompasove poslovalnice so še v Ajdovščini, Domžalah, Kranju, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, na Ptuju in v Škofji Loki.

Informacija o morebitni odpovedi potovanja:

 • administrativne stroške odpovedi (ASO)15 € in 100 € za obvezne hotelske stroške odpovedi do 45 dni pred potovanjem!
 • od 45 do 31 dni pred odhodom ASO 15 € in 160 € hotelske stroške odpovedi!
 • od 30 do 10 dni pred odhodom ASO 15 € in 390 € hotelske stroške odpovedi!
 • od 10 do 1 dan pred odhodom ASO 15 € in 590 € stroškov odpovedi potovanja!
 • odpoved na dan odhoda ali neudeležbe brez odpovedi 100% cene aranžmaja in administrativne stroške odjave 15€!
Radijski utrip, Srečanja PRO
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

 (photo: Rok Mihevc) (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...