Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Z vami v nočnem programu: Andrej, Mateja in Robert (foto: Izidor Šček)
Z vami v nočnem programu: Andrej, Mateja in Robert

Svež veter v večerni in nočni eter

| 06.01.2012, 09:04

Z novim letom bodo petki v našem programu bolj veseli in daljši. Večerne oddaje ob 20.30 do 21.30 imajo skupni naslov Petkovi zabavni večer, prinašali pa bodo zanimive vsebine – zabavne, popotniške in glasbene. Živi koncerti iz našega studia bodo postali stalnice večerov in v tem letu jih bomo zagotovo kar nekaj pripravili. Vsak prvi petek v mesecu pa bomo pripravljali nočni program, nocoj prvič.

Petkov zabavni večer s skupino Tvoj glas

Že nocoj bo koncert skupine Tvoj glas, ki bo potekal v živo iz našega velikega studia. Skupina je večkrat sodelovala na festivalu Ritem Duha in tudi zmagala. Na praznik svetih treh kraljev bodo pripravili koncert božičnih pesmi. Slišali boste pesmi Središče si ti, Glej zvezdice božje, Sveta rojeva se noč …

Skupina Tvoj Glas
Skupina Tvoj Glas © Andrej Novljan

Nočni program

Vsak prvi petek v mesecu bomo ponočevalii med 23. uro in 2. zjutraj in na radijskem nebu prižigali “nočno sonce”. Z vami bomo modrovali, klepetali in se smejali. Pri ustvarjanju nas vodi želja, da bi prisluhnili in spregovorili tistim in o tistih, ki se čutijo osamljene oziroma jih premalo poznamo. Vsak petek bo z nami soustvarjal nočni program zaporniški duhovnik Robert Friškovec, vedno pa bomo povabili tudi zanimive nočne goste, s katerimi boste poslušalke in poslušalci poklepetali.

Prva oddaja v noči s 6. na 7. januar

Na praznik svetih treh kraljev bomo govorili o brezposlenosti. Čisto konkretno, s številkami, se bomo soočili s stanjem v Sloveniji. Saša Boštjančič s portala Moja zaposlitev nam bo povedala nekaj konkretnih nasvetov, kako iskati službo in s čim narediti dober vtis na zaposlovalce.

Kako dobre ideje se lahko rodijo prav v času brezposelnosti in kako pomembno je, da jim sledimo, pa nam bo povedala nočna gostja.

Ko stiska rodi odlične ideje

Naša prva nočna gostja bo Erika Drobnič. Na koncu porodniške je nepričakovano izgubila službo in treba je bilo začeti znova.  Po 13-ih letih dela v finančnih ustanovah (večinoma na vodilnih položajih) je začela iskati novo zaposlitev, a službe ni bilo. Začela je razmišljati popolnoma v drugo smer.

Prva inovacija je zibelka, ki ji je inovatorka podaljšala dobo uporabnosti iz šestih mesecev na šest in več let. Ko namreč dojenček zibelko preraste, je iz nje mogoče sestaviti otroško mizico z dvema stolčkoma in košaro za igrače.

Drugo večfunkcijsko pohištvo in inovacija pa je otroška posteljica, ki prav tako "raste" oziroma spreminja funkcijo z rastjo otroka. A načrti Erike Drobnič se tu niso ustavili, saj ima na področju večfunkcijskega pohištva (lahko bi mu rekli tudi trajnostno) še kar nekaj idej. Nagrade na mednarodnih sejmih (Seul, Nürnberg, Kuvajt) so potrdilo, da gre res za izvirno in dobro inovacijo.

Na radijskem nebu bova nočno sonce prižigala tudi Andrej Jerman, ki bo izbral tudi glasbo, in Mateja Feltrin Novljan, ki bom kramljala z gosti in vami. Veselimo se vaše nočne družbe, med 23, in 2. uro zjutraj.

 

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...