Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup

Pridružite se nam v molitvi za domovino

Slovenija | 23.11.2011, 13:04

Vsi se zavedamo, doživljamo in čutimo, kako težki časi so v svetu in v Sloveniji. V mozaik prizadevanj za rešitev nakopičenih težav, se želimo z molitvijo vključiti tudi sodelavci Radia Ognjišče.

Zato bomo od ponedeljka 28. novembra, do nedelje 4. decembra, vključno z nedeljo, vsako jutro ob 5.00 v živo molili rožni venec pred Najsvetejšim v naši radijski kapeli. K molitvi pred radijskimi sprejemniki vabimo tudi vas, drage poslušalke, dragi poslušalci. Rožni venec za blagoslov domovine od 28. novembra do 4. decembra ob 5. uri zjutraj ob valovih Radia Ognjišče.

Vsako pravo delo za pravično ureditev socialnih odnosov pomeni zaradi tega delo za uveljavljanje Božje volje, za uresničevanje Božjega kraljestva na zemlji. Takega dela pa je zmožen samo človek, ki Boga tako ljubi, da gori v živi vnemi za njegovo čast in slavo, pa za priznavanje in spoštovanje njegove volje v vsem osebnem in družbenem življenju. Poleg žive ljubezni do Boga, nas mora pri našem socialnem delu, tudi tedaj, ko se trudimo za splošno preureditev družbenih razmer, voditi živa in goreča ljubezen do bližnjega.
Andrej Gosar: Božje kraljestvo na zemlji

Slovenija, Radijski utrip, Politika
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...