Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec
Slovenski oktet z Nušo Derenda, Ireno Vrčkovnik, Nuško Drašček in Evo Černe na odru Gala koncerta Radia Ognjišče (foto: Izidor Šček)
Slovenski oktet z Nušo Derenda, Ireno Vrčkovnik, Nuško Drašček in Evo Černe na odru Gala koncerta Radia Ognjišče

Gala koncert - uvod v praznovanje 17. rojstnega dne Radia Ognjišče

| 20.11.2011, 23:53

Z današnjim dvojnim Gala koncertom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, smo na Radiu Ognjišče vstopili v teden praznovanja naše 17. obletnice oddajanja. Vrh praznovanja bo že tradicionalna zahvalna sveta maša, prav na rojstni dan radia, 28. novembra, ki jo bo v kapeli Zavoda svetega Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano daroval provincial kapucinov, brat Štefan Kožuh.

 

Radio Ognjišče bo v ponedeljek, 28. novembra 2011, praznoval 17. rojstni dan. Obletnico smo obeležili s 17. Gala koncertom v Cankarjevem domu v Ljubljani, s katerim smo se spomnili tudi 20. obletnice samostojnosti Slovenije. Ob tej priložnosti smo državi podarili skladbo z naslovom Kot ljubezen, za katero je besedilo napisala prof. Berta Golob, glasbo in priredbo pa S. Avsenik ml.

Na koncertu so nastopile odlične pevke Nuša Derenda, Irena Vrčkovnik, Nuška Drašček in Eva Černe, program pa sta obogatila tudi Slovenski oktet in Akademska folklorna skupina France Marolt.

Letošnji približno dve uri trajajoči Gala koncert je bil pravzaprav tradicionalno druženje radijcev z našimi poslušalci in glasbenimi gosti. Poleg prej omenjenih nastopajočih je letošnji koncert povezoval tudi „Veliki finale Radia Plamen“, ki je gledalce v dvorani in poslušalce pred radijskimi sprejemniki dodobra nasmejal. Hkrati pa je bila rdeča nit tokratnega koncerta tudi misel na domovino in 20. obletnico njene samostojnosti.

K smehu je pripomogel tudi Dario Žvrga, ki ni odnehal vse do konca in je Jureta vztrajno spravljal ob živce.

 

 

 

 

Dario Žvrga je zagodel že našemu uredniku Franciju Trstenjaku med uvodnim nagovorom
Dario Žvrga je zagodel že našemu uredniku Franciju Trstenjaku med uvodnim nagovorom © Izidor Šček

Ansambel Radio Plamen
Ansambel Radio Plamen © Izidor Šček

Jure, Urša, Petra in Marjan v elementu
Jure, Urša, Petra in Marjan v elementu © Izidor Šček

Akademska folklorna skupina France Marolt
Akademska folklorna skupina France Marolt © Izidor Šček

Eva Černe,  Nuška Drašček, Irena Vrčkovnik in Nuša Derenda
Eva Černe, Nuška Drašček, Irena Vrčkovnik in Nuša Derenda © Izidor Šček

Dario Žvrga na 100 in 1 način
Dario Žvrga na 100 in 1 način © Izidor Šček

Na večernem koncertu so bili z nami tudi predsednik Slovenske škofovske konference in ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres, upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran, ter celjski škof Stanislav Lipovšek. Prisotni so bili tudi nekateri višji predstojniki redovnih skupnosti v naši državi.

Zahvalna sveta maša bo na obletnico 28. novembra

Vrhunec praznovanja obletnice Radia Ognjišče bo v ponedeljek, 28. novembra 2011, ob 12.00, v kapeli Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, kjer bo mašo daroval provincial kapucinov br. Štefan Kožuh. Po maši ob 13.15 bo v dvorani Zavoda zadnje predvolilno soočenje na Radiu Ognjišče, ki ga bomo, tako kot mašo, neposredno prenašali.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...