Blaž LesnikBlaž Lesnik
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Godci z Gradišča na Kozjaku (foto: Vesna Sever)
Godci z Gradišča na Kozjaku

Naj združi večni Bog, nas vse v nebeški krog

Slovenija | 19.11.2011, 18:00

V sobotni oddaji iz cikla Pevci zapojte godci zagod'te, v kateri ima prostor slovenska ljudska glasba, so nastopili pevci in godci iz Pomurja ter Maribora in okolice.

Oddaja je prinesla utrinke z regijskega srečanja pevskih in godčevskih skupin, ki je bilo 22. oktobra na Gradišču na Kozjaku, v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Ruše. 12 skupin in posameznikov je na podlagi ogledov območnih srečanj izbral strokovni spremljevalec Tomaž Rauch.

Na prireditvi so nastopili godci z Gradišča na Kozjaku, pevke Jesensko listje iz Dokležovja, Melinčki ciglarji, mlad godec na diatonično harmoniko Tadej Murkovič iz Bodislavcev, pevke iz Črenšovcev, pevci iz Bučečovcev, godci iz Loke Rošnje, Fantje od Male Nedelje, pevke iz Žižkov, 77-letni godec Gašper Karničnik iz Lovrenca na Pohorju, Vokalna skupina Leščeček iz Veržeja in tamburaši Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci, ki so lani praznovali sto let delovanja.

V oddaji smo slišali svatbena napeva, vojaške, ljubezenske in pripovedne pesmi, napev o lončarjih, božično in novoletno kolednico ter valčke, polke in koračnice.

Vabljeni k poslušanju.

Pevci Melinčki ciglarji
Pevci Melinčki ciglarji © Vesna Sever

Gašper Karničnik iz Lovrenca na Pohorju
Gašper Karničnik iz Lovrenca na Pohorju © Vesna Sever

Slovenija, Oddaje