Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Utrip v tiskovnem središču (foto: ARO)
Utrip v tiskovnem središču

Volilni molk bo trajal do 20. ure

Slovenija | 04.12.2011, 18:10

Zaradi zapletov z domnevno ukradenimi glasovnicami v Tržiču se bodo tamkajšnja volišča zaprla šele ob 20. uri, je pojasnil direktor službe Državne volilne komisije (DVK) Dušan Vučko. Zato se bo tudi volilni molk po vsej državi zaključil ob 20. uri.

Spomnimo, da je bila predsednica tržiške okrajne volilne komisije (OVK) Nevenka Hafner okrog 8. ure obveščena, da je bilo iz prostorov tržiške upravne enote odtujenih sto glasovnic. Tajnica OVK je o tem obvestila policiste, ki so zaprli in pregledali prostore. Kot je dodala Hafnerjeva, po prvih podatkih ni šlo za vlom, torej je glasovnice moral odtujiti nekdo, ki je imel ključ pisarne. Možno pa je tudi, da je glasovnice nekdo založil, je še povedala.

Volilna skrinjica
Volitve 2011 © DVK
Ob 9.30 se je sestala OVK, obvestila Državno volilno komisijo (DVK), ki je naročila, naj takoj zaprejo vsa volišča. Volilni odbori so nato ugotavljali, koliko ljudi je glasovalo do zaprtja volišč, vse neuporabljene glasovnice pa so do ponovnega odprtja volišč označili s podpisi članov OVK. S tem skušajo preprečiti, da bi kdo oddal nepodpisano glasovnico, ki bi jo lahko prinesel od doma, je pojasnila predsednica OVK.

Tržiška volišča so po besedah Hafnerjeve zaprli okrog 10.30, okrog 12. ure pa so bila nato že skoraj vsa odprta. Volišča bodo sicer odprta do 20. ure.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...