Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Sare Guadalupe Fuentes García (foto: ARO)
Sare Guadalupe Fuentes García

VIDEO: Bo Janez Pavel II. kmalu svetnik?

Cerkev po svetu | 20.10.2011, 10:46

22. oktobra bomo prvič obhajali god bl. papeža Janeza Pavla II. Datum za obhajanje godu je bil določen na dan, ko je papež Janez Pavel II. uradno nastopil svoj pontifikat - 22. oktobra 1978.

Pred godom bl. Janeza Pavla II. pa je iz Mehike prišla novica o čudežu, ki lahko, če bo potrjen Janeza Pavla II. razglasijo za svetnika. V prihodnjih dneh bo namreč potekala uradna preiskava o domnevnem čudežu na priprošnjo blaženega Janeza Pavla II. v mehiški državi Yucatan. Gre za ozdravitev žene, Sare Guadalupe Fuentes García, ta je bila nenadno ozdravljena tumorja, ki ji je poškodoval 80 odstotkov grla in je zahteval nujno operacijo.

Domnevni čudež naj bi se zgodil med nedavnim obiskom relikvij Janeza Pavla II. v Mehiki. Žena pravi, da si je papeževo sliko položila na prsi in grlo, da bi prosila za ozdravljenje. Primer bo preiskal škof iz Yucatana. Če bo potrjen, je lahko to čudež, ki ga predložijo papežu, da razglasi blaženega Janeza Pavla II. za svetnika.

Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.