Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec
Za vas v Stično Matej, Nataša in Andrej (foto: ARO)
Za vas v Stično Matej, Nataša in Andrej

VIDEO: Radio Ognjišče tudi na 30. Stično mladih

Slovenija | 16.09.2011, 10:30

Na Radiu Ognjišče o letošnjem programu Stične mladih govorimo v več oddajah, med drugim v septembru v vsaki Dijaški oddaji, ki je na sporedu v četrtek ob 18.15, in v Kolokviju, ob torkih ob 22. uri. Pred začetkom festivala, to soboto 17. septembra, smo za nekatera pojasnila prosili Gregorja Kuneja.

Radijci pripravljeni - za eter in splet!

Letošnja Stična bo nekaj posebnega, pravijo pripravljavci. Mladi, ki ustvarjajo za mlade. Stična letos prinaša tri pomembne vidike: praznovanje obletnice, prvič poseben, izbran program za študente in mlade v poklicih ter prenos sporočila Stične mladih preko številnih dogodkov, delavnic in gostovanj po različnih župnijah in dekanijah v prihajajočem pastoralnem letu. Vse to bomo zajeli tudi v sobotnem prenosu z oglašanji na Radiu Ognjišče. Za vas pa bomo „radijci“ tudi video poročevalci, utrip s prizorišča boste lahko gledali na spletnih straneh preko kratkih utrinkov, ujetih na kamero.

Stična bo odmevala na Radiu Ognjišče

Prvič se bomo iz Stične oglasili v Sobotni iskrici, oddaji, ki jo vodi Jure Sešek, in z njim v radijskem jeziku poustvarjali razpoloženje, ki se bo stopnjevalo z začetkom Festivala mladostne vere ob 9.30. Poseben radijski program pripravljamo med 13. in 14. uro, ko bomo z množico sogovornikov opisovali dogajanje in vabili še preostale v Stično. Stopili bomo do animatorjev, se pogovarjali z izdelovalci scene, zmotili tehnično osebje in preverjali glasnost ter glasbeno uigranost Stična benda ter stopili na ulico med prostovoljce, ki bodo z osebno noto in na sebi lasten način spodbujali mlade k spoznavanju Boga.

Poseben gost

Vsak od sogovornikov bo poseben gost, dragocen sooblikovalec pri opisovanju ter radijskem poustvarjanju razpoloženja iz letošnje Stične mladih. Se bomo pa potrudili še za nekaj več in pred mikrofon povabili tudi letošnjega pridigarja v Stični, Mehičana Pascuala Chaveza. Ker je letošnja Stična mladih jubilejna, bomo v radijskem etru pletli tudi nitke zgodovine. Če pridete v Stično in ste bili v preteklosti kdaj del nje, stopite do našega reportažnega kombija, ki bo na vidnem mestu in nam to povejte. Če pa bomo mi prevzeli pobudo in vas prehiteli v želji poklepetati z vami, pa tudi upamo, da boste z veseljem povedali, kar bo tisti čas prevevalo vaše srce. Velja?

Nasvidenje torej v Stični!

Če morda še česa ne veste, poslušajte posnetka Dijaške oddaje in Kolokvija.

Slovenija, Oddaje
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...