Alen SalihovićAlen Salihović
Vogel - pogled na smučišča v poletni preobleki (foto: ARO)
Vogel - pogled na smučišča v poletni preobleki

Na Voglu se nadaljuje 33. srečanje PRO

Slovenija | 30.07.2011, 13:48

Na Voglu se nadaljuje 33. srečanje prijateljev in poslušalcev našega radia. Program srečanja je izobraževalni, zabavni in duhovni ter je povezan z Jezusovo materjo Marijo in sveto Marto. Petkov večer je zaznamovala projekcijska o lepotah Triglavskega narodnega parka, ki jo je z izbrano besedo pospremil alpinist, turni smučar in fotograf Jože Mihelič, sicer tudi uslužbenec parka, ki letos praznuje 30 let.

Ob 21. uri je sveto mašo daroval nadškof Alojz Uran, potem pa se je prizorišče srečanja spremenilo v planinski nočni kino- verjetno prvič na tej višini in v objemu gora. Nadškof Uran je v pridigi spregovoril o liku svete Marte, kot žene, ki je verjela v večno življenje in ki je zaupala v Gospoda. Po besedah nadškofa bi morali vsi nenehno stremeti k besedam večnega življenja. „Kdor vame veruje, nikoli ne bo umrl,“ je poudaril nadškof Uran.

Poslušalci in prijatelji Radia Ognjišče so si po sveti maši ogledali film o delu triglavske severne stene, v katero je začrtana bajeslovna skrivnost o Sfingi - stražarju doline, ki vodi k Triglavu. Film je že navdušil gledalce na letošnjem mednarodnem festivalu gorniškega filma. Edini del triglavske stene, ki je v drugi polovici 20. stoletja ostajal neosvojen je bila Sfinga, tristo metrski gladki steber tik pod robom stene. Kako sta uganko Sfinge leta 1966 rešila Ante Mahkota in Peter Ščetinin ter 30 let kasneje v prosti ponovitvi Gregor Kresal in Miha Kajzelj so si lahko ogledali vsi, ki so bili na Voglu.

V sobotnem jutru in dopoldnevu je bil čas za planinsko potepanje (okoliški vrhovi Šija, Rodica, Vogel) so tudi letos privabili mnoge, popoldne pa so se spet zbrali pri sveti maši. Pri njen bo nadškof Alojz Uran blagoslovil Marijino kapelo, pri maši pa bo sodelovala Mengeška godba ter pritrkovalci iz Vrhnike. Večer bo v znamenju filma, ki je nastal na letošnjih radijskih počitnicah na Siciliji, po ogledu pa se bo nadaljevalo opazovanje nočnega neba s prof. Borisom Khamom.

V nedeljo sveta maša, ki jo bo ob 10. uri daroval pater Ciril Božič iz Avstralije.

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Srečanja PRO
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...